Hösttorg i Hullaryd med kryddor, äpplen och loppisprylar

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

När höstens färger smyckade landskapet var det dags för den aktiva samhällsföreningen i Hullaryd att inbjuda till ”Hösttorg”.

Försäljning av frukt och bakverk lockade många.

Det blåsiga vädret till trots hade många ställt sina steg mot denna småskaliga marknad. Omgivna av solglimtar stod knallarna på rad och erbjöd ett varierat sortiment.

Närmast huvudvägen stod Manges Chark & Ost med sin stora varubil.

Prästgårdens mejeri i Lommaryd lockade med mängder av nybakade ostkakor och strax intill var blomsterprakten påfallande i Florotekets stånd.

Från närbelägna Uppgränna kom Agda och Peter med sin firma ”Grönt & Gott”. Eftertraktad godis kunde Nöijds från Tranås erbjuda en lång kö godissugna kunder.

Katarinas syhörna visade upp sina populära käpphästar.

”Katarinas syhörna” var på hemmaplan och visade upp käpphästar med konstnärlig utsmyckning. ”Jag startade i somras och i min källare på Tingshusvägen syr och lagar jag olika plagg. Kanske har byte av dragkedja blivit det mest efterfrågade?”

”Bränna får” fanns på plats med skimrande fårskinn och ”Carry a´ lifebag” representerade hjälporganisationen ”New life mission” med sina varor.

Samhällsföreningen i Hullaryd hade flera bord med loppisprylar i stor mängd och deras lotteriförsäljning hade många kunder.

”Malins antik & lanthandel i Penarp” kommer tyvärr att upphöra med verksamheten och sålde nu ut sitt sortiment till halva priset. ”Sjöbergs frukt” från Gisebo behövde inte rea sina eftertraktade äpplen. Där fanns Gravensteiner, Signe Tillich och Ingrid Marie packade i papperskassar om fem kilo.

Det doftade av te och kryddor längs marknadsgatan.

Imponerande var det sortiment av te och kryddor som en Adelövsbo kunde erbjuda. ”Här kan du finna 150 tesorter och 220 sorters kryddor.”

Den som var sugen på något ätbart kunde handla vårrullar med olika fyllning eller besöka det gamla garaget och ta del av det hembakade bröd som fanns till salu.

Annes trädgårdscafé som hade öppet på marknadsdagen serverade bland annat våfflor.

Dagen till ära hade Annes trädgårdscafé öppet. Man kunde beställa våfflor med sylt och grädde eller unna sig en räkmacka. Det gick faktiskt att sitta ute och njuta av godsakerna. När undertecknad tackade för sig kom, för en välbehövlig paus, tio tävlingscyklister in på gården. ”Vilken lycka att detta ställe var öppet just nu.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait