Rotarys välgörenhetskonsert öppnar upp för publikrekord

Text: Tobias Marbenius. Foto: Rotary

På lördag den 8 oktober är det dags för Aneby Rotaryklubbs årliga välgörenhetskonsert som går under namnet ”Musik utan gränser”. Konserterna har sedan starten 2004 dragit fulla konserthus flera gånger om. I år kommer konserten äga rum på Ralingsåsgården, i och med den större lokalen öppnar möjligheten upp för ett nytt publikrekord.

Under pandemin har arrangemanget varit tvunget att ställas in, men nu är det alltså dags för artisterna som består av en besättning med personer som på något sätt har anknytning till Aneby att kliva upp på scenen. Konserten brukar vanligtvis hålla till i Konserthuset, men på grund av renovering där flyttar evenemanget till Ralingsås.

Varje år hålls konserten i syfte för att samla in pengar till olika projekt, både på lokalt och internationellt plan.

– I år är Aneby Rotaryklubb med och exempelvis stöttar det lokala arrangemang Trygga Vuxna, som nu drar i gång på skolorna i Aneby. Det är ett fint sätt att få kontakt med skolbarn som bär på olika behov av kontakt och stöd, berättar Eva Ekdahl-Jillbratt, engagerad i Rotaryklubben, Aneby.

Det är lätt att tänka lokalt på det som finns nära oss, men Rotary arbetar även internationellt.

Aneby Rotaryklubb ligger bakom flera djupborrad dricksvattenbrunnar i områden där behovet varit stort.

– Vi ska inte heller glömma den internationella delen där rent dricksvatten är av stor betydelse för oss alla. En djupborrad dricksvattenbrunn fri från arsenik blir det i Bangladesh också i år. Vi kommer också att ge bidrag till flickors skolgång i Bangladesh. I många länder är det svårt för flickor att få studera. Det finns flera orsaker till det. En är tidiga äktenskap på grund av fattigdomen, berättar Eva.

Mia Jönsson, som är ledaren bakom showen, berättar att det i vanlig ordning blir en bred palett av låtar, exempelvis av Malena Ernman, E-type och Queen.

Rotaryklubben i Aneby har presenterat ”Musik utan gränser” sedan 2004, och under de första tio åren anlitades showgruppen ”Vocal Voices”. Showgruppen, som bestod av musikaliska Aneby-ungdomar, bidrog med att konserthuset fylldes flera gånger om. På grund av att gruppen upphörde blev det år 2014 sista konserten för Vocal Voices – men nu, 2022, åtta år senare, är flera av medlemmarna tillbaks.

– Det blir flera artister som står på scen denna kväll och även denna gång består ensemblen av såväl nuvarande som tidigare furulidselever. Utöver detta tar hemvändaren Amanda Lägervik Sjöstedt även med sig sin man Simon, så då kommer det bjudas på några ABBA-låtar eftersom Simon är ute på turné med ”Arrival”-projektet samt ett set country-låtar, då Simon har ett eget countryband, avslöjar Mia.

Biljetter finns att förköpa på Fjordmarks möbler och Växthuset. I mån av tillgång kommer även biljetter säljas vid entrén vid Ralingsås-kyrkan.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait