På fredag drar föreläsningarna i Bälaryds bygdegård igång

Text & foto: Tobias Marbenius, Maike und Björn Bröskamp – Pixbay

Under hösten presenterar Bälaryds föreläsningsförening fyra föreläsningar av varierat slag. Nu på fredag den 16 september är det dags för den första av höstens föreläsningar och då kommer Mikael Bergkvist, verkställande direktör på Biond Produktion Helsingborg AB att berättar om biogasproduktion.

Företaget Biond driver biocirkulära anläggningar i Sävsjö och Helsingborg där de arbetar med att förädla avfall. Rubriken för kvällen är ”Från matavfall till biogas och växtnäring”.

Tobias Enell och Sofie Thuresson är två av föreläsarna under höstsäsongen.

Fredag den 30 september är rubriksatt ”Anebys flyktingmottagning. Sofie Thuresson och Annie Sverker kommer då att berätta om Anebys flyktingmottagande från 1945 och framåt, med berättelsen om Farmor Alinas ankomst från koncentrationsläger till Aneby 1945. Tyra Thuresson och Kristine Bratlie kommer medverka med fiol och piano.

Tobias Enell, föreståndare på Gransnäs ungdomsgård, håller i föreläsningen den 14 oktober, ämnet för kvällen blir ”Fyra år i Bryssel – Erfarenhet från Svenska kyrkan i utlandet”.

Sist ut för säsongen blir föreläsningshållaren David Grönte, överläkare inom psykiatri och beroendemedicin. Ämnet för kvällen blir ”Botox mot depression, Ecstasy mot posttraumatiskt stressymptom, sövningsmedel mot depression och andra nya psykiatriska behandlingar”.

Mer information om evenemangen finns i vår evenemangskalender.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait