Munkar och marknadsgodis populärt när knallarna intog Aneby

Text & foto: Tobias Marbenius

Under tisdagen när det var dags för Anebys höstmarknad intog marknadsknallar och besökare Konserthusgatan vid de centrala delarna av samhället. Vädret var bästa tänkbara och stämningen bland besökarna var på topp.

Leksaker var populärt bland de yngre besökarna.

Annons

Utbudet var ganska så traditionellt för en marknad, munkar, kläder, blommor, godis och cocostoppar. Utöver det vanliga marknadsutbudet fanns även flera partier på plats. Representanter för de politiska partierna arbetade hårt för att locka väljare till just sitt parti och kanske även för en personlig röst.

Till Donuts- och Churrosvagnen stod det flera i kö.

Föreningen Aneby SK arrangerar marknaden. Tommy Gustafsson som är marknadsansvarig berättar att det till höstmarknaden kommit 35 knallar. – Det är 10 stycken fler än på vårmarknaden, en del av dem är ju partier, berättar han.

Tommy Gustafsson, marknadsansvarig.

– Mitt på dagen var det lite glest med folk, men nu när skolorna slutar strömmar det till lite folk, berättade Gustafsson på tisdagseftermiddagen.

Hemkokta karameller från Mariannelund.

Johan Zedig på Mariannelunds Karamellkokeri har slagit upp marknadsståndet precis i korsningen Konserthusgatan / Hallgatan. – Det har varit några tuffa år under pandemin, men nu har det kommit igång ordentligt, det är knappt vi hinner med, berättar Zedig samtidigt som han greppade skopan och riktade blicken mot en person som stannat till framför karamellerna.

Bland annat fanns det skor och tofflor av olika de slag.
Kläder fanns att shoppa, dessutom prutat och klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait