Aneby vårmarknad bjöd sedvanligt besökarna på munkar, korv, godis och cocostoppar

Text & foto: Tobias Marbenius

Under fredagen pågick Anebys vårmarknad. Vädret var stundom soligt och varmt, stundom lite kallare, men det är ju i alla fall uppehåll, som en besökare sa.

Marknadsansvarige Tommy Gustafsson var nöjd med dagen.

När AnebyNytt vid lunchtid pratade med Tommy Gustafsson, marknadsansvarig på Aneby SK berättar han att han är nöjd med dagen.
– Några knallar har inte dykt upp, men annars har marknaden varit välbesökt. En knalle råkade ut för en liten olycka, han ramlade och gjorde sig lite illa. Han ville inte besöka sjukvården men vi hjälpte honom med bland annat kryckor. Han valde att lämna marknaden, berättar Tommy.

– Höstmarknaden är större, då finns knallarna som ska besöka Adelövs marknad i närheten, och bokar upp sig även på våran marknad. Men det har varit en jämn strid med besökare, vi är nöjda, berättar Tommy.

Sofie Hansson tog sig en runda efter jobbet.

Anebybon Sofie Hansson passade på att ta en runda på marknaden efter att hon slutat sitt arbete.
– Jag har bland annat köpt cognackorv och munkar, sedan har jag fått en blomma av Vänsterpartiet och en ballong av Moderaterna, berättar Sofie och sneglar vidare mot marknadsstånden längre fram.

Leiah Westrin spanar in leksakerna.

Leiah Westrin, 4 år, träffade jag vid ett välfyllt marknadsstånd av leksaker. Det går inte att ta miste på att Leiah, som för dagen var klädd i prinsesskjol och prinsesstiara, är intresserad av prinsessattiraljer. – Det är prinsessgrejer och kaniner som är stort just nu, berättar hennes mamma Alexandra.

När jag får syn på Leiah en stund senare kommer hon gåendes med en stor ballong.

Mikael Wiberg och Kenneth Josefsson stannade till vid Knallens korv & fisk.

Mikael Wiberg och Kenneth Josefsson har stannat till för provsmakning av korv vid Knallens korv & fisk. – Det fanns mycket gott här, konstaterade de tu och köpte ett gäng korvar vardera.

Centerpartisterna Gudrun Andersson och Beata Allen.

Flera av partierna var representerade på marknaden. Alla hade sina knep för att locka väljare till valet. Några delade ut ballonger, några blommor och Centerpartiet delade bland annat ut solrosfrön.

– Kommer man med en idé som kan lyfta Aneby än mera, så får man en Pensé med sig hem, berättar Centerpartisten Beata Allen.

Flera av marknadsbesökarna köpte med sig blommor hem.
Färgglada ballonger till barnens stora glädje.
Hemkokta karameller från Mariannelund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait