Valborgsmässofirande vid Stalpet lockade hundratals besökare

Text & foto: Tobias Marbenius

På flera håll i Aneby kommun fanns det på valborgsmässoafton möjlighet att tillsammans med andra fira in våren. I Svartåparken hölls exempelvis vårtal av Anebys nya kommundirektör, Mikael Fornander. I Frinnaryd fick besökarna se en eldshow av Icí Performance och i Askeryd fick besökarna lyssna till Askeryds kyrkokör.

Anebys UV-scouter gick fackeltåg från Fredstorget till Stalpet.

Med start från Fredstorget gick barn från UV-scouterna traditionsmässigt ett fackeltåg. När fackeltåget anlände till Stalpet, gjorde de det till tonerna av Aneby Symphonic Band. När den ihopsamlade rishögen med hjälp av facklorna sattes i brand tog en manskör ton och framförde klassiska vårsånger.

Manskören tog ton och framförde klassiska vårsånger.

Till Stalpet hade till årets valborgsmässoafton cirka 300 personer samlats, uppskattar Arne Gustavsson, en av Allianskyrkans medverkande.

Lagom tills det började att skymma framförde Rosemarie Segersson sitt vårtal.

Rosemarie Segersson, Anebys nya skolchef, hade fått till uppgift att till sprakande ljud från brasan hålla ett vårtal. I talet framförde hon bland annat en uppmaning till åhörarna.
”Färga din omgivning i ljusa färger, var den där vårlika doften där du finns och kom med musik i glada toner. För våren är en grind till sommaren som stänger ute kylan, öppna den grinden och känn hur skönt det är att få leva.”

Rosemarie Segersson, årets vårtalare i Stalpet.

Segersson avslutade sitt vårtal genom att tillsammans med den samlade skaran utbringa ett fyrfaldigt leve för våren.

Efter att manskören åter tagit ton i takt med att lågorna i majbrasan avtog rundade UV-scouterna av festligheterna vid brasan unisont med UV-scoutbönen.

Efter det serverades det i och vid sommarkyrkan grillad korv med bröd och hembakat kaffebröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait