Barnens dag på Stalpets café blev en färgstark upplevelse för barnfamiljer

Text & foto: Kjell Olof Bohlin

”När blir det min tur, mamma”, undrade ett förväntansfullt barn vid Stalpets café i lördags. Denna dag var en höjdpunkt för traktens barnfamiljer. Det var trångt i caféparken när det skulle bli plats för många olika aktiviteter, sagohörna, fiskdamm, hoppborg, utespelsplats, GB-clownen Linnea och ansiktsmålaren Veronicas verkstad.

Lång kö till Veronicas ansiktsmålning.

Den längsta kön gällde möjligheten att få sitt ansikte målat av proffset Veronica Örfelth. Tillsammans med en anhörig stod flickor och någon pojke snällt och väntade på förvandlingen.

Veronica hade ögonkontakt med de barn som skulle få färg i ansiktet.
Signe, tre år, har fått ett förnyat ansikte.

Det redan vackra ansiktet skulle nu få en ny nyans. Signe, 3 år, har just fått ny färg i sitt ansikte och pappa beundrar vad han ser. I Veronicas hörna finns många färger och en del märken, som skall komplettera själva målningen.

Hoppborgen lockade många.

Den stora hoppborgen lockade många till en studsande aktivitet. Det fanns många skor i en hög utanför hoppborgen tillsammans med skrattande och lite nervösa föräldrar.

En glad GB-clown, som visade sig heta Linnea, gick omkring i parken och delade ut glasspinnar till belåtna barn. Den som ville kunde också få en kram. Det ville Lovelia, två och ett halvt år.

GB-clownen tillsammans med Lovelia, två och ett halvt år.

En särskild sagogrotta fick också plats i parken. Där fanns madrasser, filtar och massor av sagoböcker.

Plats för olika utespel fanns bland blommande rabatter. Man kunde kasta ringar och placera bollar på en tavla.

Till en barnfestival hör förstås även en fiskdamm. Många barn gjorde utan kostnad fina fynd.

Förutom glass i många olika former serverades denna dag en paj gjord på hallon och blåbär, därtill vaniljvisp. Undertecknad kan intyga att smaken var något alldeles extra.

Bonnie var nöjd med allt som Stalpets café ordnat.

Marina Janehed, ägaren till Stalpets café, hade tur med vädret. Inget hotfullt skyfallsregn och inga höga temperaturer satte stopp för den folkfest som många barnfamiljer nu fick uppleva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait