Anebybor och andra tillresta intog byns gator och torg – Cruising och Rock´n´roll night!

Text & foto: Tobias Marbenius

På lördagskvällen var det då äntligen dags igen för den populära cruisingen med tillhörande Rock´n´roll night i Aneby Folkets Park.

Vid 16-tiden på lördagseftermiddagen började de första bilarna att rulla in på Lövsta industriområde, stället där fordonen skulle samlas innan cruisingen drog igång vid 18. De välpolerade välskötta fordonen och de rostiga och mindre oaktsamma fordonen rullade in på industriområdet, en efter en.

Lövsta industriområde där hundratals fordon samlades innan cruisingen.

Det är föreningen Independent Cruisers i samarbete med Aneby Fokets Park som anordnar cruisningen. Nu har det varit uppehåll i ett par år, men nu var det alltså dags igen för det populära evenemanget. Tidigare under dagen blåste det rätt så rejält i Aneby, men till kvällen avtog vinden och solen tittade fram.

Sofia Palmgren hälsade bilisterna välkomna när de rullade in på samlingsplatsen.

Sofia Palmgren, för dagen tillpiffad till en riktig rockabillybrud, hälsade bilisterna välkomna och delade ut armband till chaufförerna så att de skulle få fri entré till folkparkens rock´n´roll-kväll.

Sofia är engagerad i Aneby Folkets Park och är dessutom både motorentusiast och älskar rockabilly, så för hennes blev kvällen bästa tänkbara.

– När jag lämnade området vid 18-tiden så hade 300 fordon rullat in på området, när jag var på väg därifrån fortsatte fordonen att rulla in, och en del tillslöt direkt till cruisingen under kvällen – så det kändes som att det blev rätt så många fordon till slut. Det var många som tog tillfället att komma till industriområdet och gå runt och kolla på bilarna när de stod stilla, det är roligt, en riktig folkfest, berättar Sofia.

Hundratals entusiast och veteranfordon innan start.

Efter att den arrangerade cruisingen upphörde klockan 20.00 öppnades grindarna upp till Rock´n´roll night i byns Folkets Park där Linus Zander & The Westcoast boys drog igång på stora scenen kl 22 och Eva Eastwood därefter vid 23.30. På dansbanan underhöll Hot Wheelz till och från under kvällen. På samhällets gator fortsatte även många att cruisa runt.

Eva Eastwood med band. Foto: Stefan Nilsson.

Till parken tog sig mycket folk. Kvällen i folkparken förlöpte lugnt och stilla, inget bråk eller nått sånt. – Så det blev en riktigt bra kväll, berättar Sofia.

Linus Zander & The Westcoast. Foto: Stefan Nilsson

Lena Algeskär, ordförande i föreningen Aneby Folkets Park, är nöjd med kvällen.
– Vi hade lite drygt 500 betalande, och kanske 200-300 chaufförer, sponsorer och några vinnare från våra tävlingar, där man kunnat vinna biljetter, som fått fribiljetter, så uppskattningsvis var det mellan 700-800 personer i parken denna kväll, berättar Algeskär.

Hot Wheelz underhöll från lilla scenen vid dansbanan. Foto: Stefan Nilsson.

Algeskär berättar vidare att nästa artist att kliva upp på scenen i Folkets park blir Lasse Stefanz den 2 september, och det blir sista evenemanget för i år.

Mycket bilar och mycket folk samlades längs med gatorna i Aneby, här Storgatan.

Det var alltså straxt efter klockan 18 som de första bilarna rullade ut från Lövsta industriområde. Rundan de skulle köra gick genom samhället. Åskådare hade tagit plats lite överallt längs med sträckan, flera hade tagit något med sig att sitta på och slagit sig ned i trädgårdar, balkonger, trottoarer och torg.

Emelie Lantz, Maria Engelbrekt och Henke Fransson var i feststämning.

När AnebyNytt träffade Emelie Lantz, Maria Engelbrekt och Henke Fransson på Storgatan neråt Stalpet, var de i feststämning och gladdes åt alla bilar som gled förbi. Senare under kvällen kunde även brudarna ses cruisa runt i baksätet på en jänkare, en Cadillac DeVille.

Maria Engelbrekt och Emelie Lantz hade en stund senare hamnat i baksätet på en Cadillac.

Anebybon Niclas Östlid passade på, dagen till ära, att rulla ut med sin Crescent 1188. Med sig på flaket hade han med sig sina barn, Millah 4 år och Eddie 2 år.
– Den är utrustad med en original Sachs motor från sent 80-tal och soffan fram är givetvis från HAGS. Soffan är kapad så att den ska passa på flaket, berättar Niclas.

Niclas Östlid cruisade fram tillsammans med sina barn på en flakmoppe.

Runt rondellen i centrala Aneby hade det samlats mycket folk. Stämningen var god. Nedan följer ett gäng bilder – så välkomna med på cruising i Aneby!

Raggarbilar med ”raggarna” kunde ses lite överallt i samhället under eftermiddagen och kvällen.
Anebykändisarna Jenny Berg och Evelina Lägervik i baksätet i en Cadillac.
Gustav Karlsson och Bonnie Marbenius hade tagit sina vrålåk till Fredstorget där de glatt beskådade cruisingen.
I några av bilarna färdades även hundar.
Åskådare hade tagit sig ut till trottoarerna längs med sträckan, som här i ”Stalpabacken” på Storgatan.
När bilarna stundom stod stilla passade några på att röra på sig genom dans.
Mycket folk stod längst färdvägen.
Även polisen cruisade runt i samhället med några bilar.

Vill du köpa en förstoring av någon bild, så är det bara att höra av sig via info@anebynytt.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait