2022-07-29, Singelolycka vid golfbana i Vireda

Text & foto: Tobias Marbenius

Vid 06-tiden på fredagsmorgonen larmades Räddningstjänsten i Aneby, ambulanser och polis till en singelolycka vid Vireda. Vid olyckan körde föraren av bilen av vägen och hamnade med sitt fordon på taket vid en damm.

Det var i höjd med Wiredaholms Golf & Konferens som föraren till fordonet av okänd anledning tappade kontrollen och körde av vägen och in på golfbanan. Bilen färdades av spåren att döma nedför en sluttning innan den slog i en sten och hamnade på taket intill en damm.

Fordonet gick av vägen i en kurva och fortsatte in på en golfbana.
Färden slutade med att fordonet blev liggandes på taket vid en damm.
Spåren där fordonet färdats kunde ses i gräset.
Räddningstjänsten från Aneby kontrollerade att inga fler fanns kvar i bilen.

Enligt uppgifter vi tagit del av hade personen lyckats ta sig ut ur fordonet själv och gått iväg från olycksplatsen in mot Vireda samhälle. Polisen som var först på plats av räddningsenheterna lyckades finna personen och tog med den drabbade tillbaka till olycksplatsen i väntan på ambulans.

Polisen var först på plats av blåljusenheterna.
Bilen blev liggande i närheten av tee nummer 3.

Fordonet hade en så kallad LGF-skylt, långsamtgående fordon, vilket talar för att det kan handla om en A-traktor.

– En person har förts till sjukhus, berättar Fredrik Larsson, räddningsledare på Räddningstjänsten i Tranås och berättar vidare att det blivit läckage från bilen som rinner ut i vattnet, så nu jobbar vi på att få fram avspärrningsläns så att läckaget stannar vid dammen och inte tar sig vidare.

Det kvaddade fordonet kommer att bärgas från platsen.

Fordonet var knappt synligt från vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait