Bandet Skarries charmade publiken på Stalpets Café

Text: Kjell Olof Bohlin. Foto: Tobias Marbenius.

Många av besökarna på Stalpets café blev överraskade över mötet med ”Skarries trio” i söndags. ”Vi vill gärna presentera oss som ”Skarries från Mosseryd”, sa presentatören Kasper Skarrie inledningsvis.

Publiken satt och njöt till tonerna i den blomsterrika caféträdgården.

I den medverkande trion ingick Kasper Skarrie, solosång och gitarr, Gabriel Skarrie, elpiano och sång och Victor Gabrielii Augustsson, gitarr.

Kasper Skarrie sjöng de flesta av sångerna. Trakterade både gitarr och piano.
Gabriel Skarrie spelade piano och körande, men fick även på någon låt vara solist.
Victor Gabrielii Augustsson lirade elgitarr.

På plats fanns även medlemmar av familjen Skarrie i tre generationer. ”Vi har vår bostad på Västkusten (Alingsås, Göteborg, Mölndal) men har uppväxt och sommarviste i Mosseryd.”

Det skall från början nämnas att gruppen hade en omfattande publikkontakt genom frågor, kommentarer och uppmaning till skriftliga uppgifter. Anebynytts reporter har aldrig tidigare upplevt något liknande i ett musikprogram.

”Vi vill gärna se aktiv publik, som lever med i det som händer på scenen”.

Nygräddade våfflor levererades ut från köket på ”löpande band”.

Konserten startade med en låt av Håkan Hellström, där ”grönsvarta gårdar” och uppmaning till närkontakt, ”Lägg din hand i min”, hyllades.

Programledaren Kasper intygade sitt samband med bygden genom flera exempel, ”Vi äter godis från Torebrings, har lekt i park byggd av HAGS och sitter i en soffa från Norell.”

”Sverige” av gruppen ”Kent” fick en personlig tolkning med välkända orden ”Välkommen, välkommen hit. Vem du än är, var du än är.”

”Nu skall ni få användning för era skrivplattor. Ge mig exempel på ställen i kommunen värda ett besök”. Flera förslag skrevs ner och ropades upp, Släthults by, Vireda kyrka, Stjärneborg, Åsens By och Anebyleden är några exempel.

Stalpets Café serverade glass och mycket mer därtill.

Beatleslåten ”Here Comes the Sun” målade en bild av svensk sommar. Den efterföljdes av Ted Gärdestads tidlösa ”Himlen är oskyldigt blå.”. Den tolkningen hade kompositören uppskattat!

”Vilka är Anebys mest kända personer?”  Svaret gavs av Kasper Skarrie som för sin del kom på Katarina von Bredow (född 1967 med efternamnet Lindén) och Malte Liewen Stierngranat i Stjärneborg.

”Bara min älskade väntar” är en översättning av en Bob Dylan-låt, gjord och tolkad av Mikael Wiehe. Den fick en känslomässig och klangfull presentation, liksom Elvislåten ”Walking in Memphis”.

”Vi beklagar att vi inte har den senaste tidens poplåtar i vår repertoar. Men här kommer en låt av Roger Pontares son Vincent.” Här märktes en ton av rivig rockmusik.

Publiken bestod av personer i alla åldrar.

Mot slutet av den uppskattade sommarkonserten kunde man höra Gärdestads visa ”För kärlekens skull” och en Beatles-låt. Framför scenen dansade några yngre barn tillhörande Skarriefamiljen.

Marina Janehed, ägare till Stalpets Café, berättade efter konserten att hon ”köpt grisen i säcken” – men konstaterade glatt att denna gång blev det bra.

När Marina Janehed tackade för ett fullödigt program, passade hon på att boka gruppen för nästa sommar. Marina påannonserade även nästa programpunkt som är på onsdag 27 juli klockan 18:30 och då blir det Towe & Charlotta Widerberg som står för underhållningen.

Kasper Skarrie i samtal med AnebyNytts reporter Kjell Olof Bohlin.

1 Kommentar on “Bandet Skarries charmade publiken på Stalpets Café

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait