2022-07-07, Körkortslös förare körde av vägen vid Sunhultsbrunn i misstänkt stulen bil

Text & foto: Tobias Marbenius

Vid 06:30-tiden på torsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten från Tranås, ambulans och polis till en singelolycka på riksväg 32, straxt norr om Sunhultsbrunn.

När räddningsenheterna anlände fann de en dikeskörd bil och två drabbade personer.

– Bilen kom körandes i riktning från Tranås mot Eksjö när olyckan inträffade. Vid avåkningen snurrade bilen så fronten står nu åt det håll den kom ifrån, förklarar Mikael Eriksson, insatsledare på Räddningstjänsten i Tranås. Han berättar vidare att två personer färdats i fordonet och att de var ute ur fordonet när räddningsenheterna anlände, men att ingen behövde följa med ambulans till sjukhus.

Bilen hamnade i diket med fronten åt det håll som den kom ifrån.

Polisens presstalesperson Åsa Willsund meddelade senare att de två som färdades i fordonet nu är gripna misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Föraren, en man i 40-årsåldern, misstänks också för grov olovlig körning då han saknar körkort och har framfört fordon utan körkort flera gånger tidigare.

Personbilen kom körandes från Tranås-hållet mot Eksjö-hållet när olyckan inträffade.

Enligt uppgifter som polisen fått in hade bilen framförts vingligt innan den körde av vägen.

Inledningsvis stängdes vägen av för trafik, men kunde efter en stund öppnas upp i ett körfält där trafiken växelvis fick köra förbi olycksplatsen.

Bilen bärgas från plasten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait