Välkomna på traditionellt midsommarfirande i Hullaryd

Sedan en lång tid tillbaka firas midsommar varje år i Hullaryd och traditionen håller i sig även i år, berättar Anna Liljerud, marknadsgeneral i Hullaryds samhällsförening och hälsar alla välkomna att fira midsommar vid Thelegården.

Anna Liljerud, marknadsgeneral i Hullaryds samhällsförening.

Redan dagen innan midsommarafton, den 23 juni klockan 18, börjar firandet med att klä midsommarstången. Stången kommer att resas på Thelegården där även firandet på midsommarafton kommer äga rum.

– Under pandemin har vi fått göra ett uppehåll med firandet, så nu tror och hoppas jag på att folk är sugna på att komma ut, berättar Anna Liljerud, marknadsgeneral i Hullaryds samhällsförening.

Firandet på midsommarafton drar igång klockan 16. Utöver den traditionella dansen runt midsommarstången kommer det att finnas lotterier, chokladhjul, luftgevärsskytte, bollkastning och för de yngre kommer det finnas fiskdamm. Korv och kaffeservering utlovas.

Karin Seiborg, Helna Neij och Anna Liljerud kommer stå för musikunderhållningen.

– Det är mysigt att hålla i de svenska traditionerna samtidigt som man för traditionen vidare till en yngre generation, berättar Anna som står och tittar mot lekparken vid Thelegården där hennes son är i full färd med att leka.

I samhällsföreningen som årligen anordnar flera aktiviteter är det många som hjälper till.
– Det är ett stadigt gäng som är med och hjälper till, vi är nog en 15-20 stycken eldsjälar, uppskattar Anna.

  • Torsdagen den 23 juni kl. 18 – Klär midsommarstång vid Thelegården, Hullaryd.
  • Fredagen den 24 juni kl. 16 – Midsommarfirande vid Thelegården, Hullaryd.
Anna Liljerud hälsar alla välkomna att fira midsommar i Hullaryd.

Midsommarfirandet finns med i AnebyNytts evenemangskalender. Har du ett evenemang som du vill ha med i vår välbesökta kalender – hör av dig till info@anebynytt.se eller skriv in ditt evenemang via vårt formulär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait