På lördag är det säsongspremiär och dags för Visfest i Aneby Folkets Park

Text & foto: Tobias Marbenius

På onsdagskvällen, när AnebyNytt svängde förbi, pågick förberedelserna för fullt i Aneby Folkets Park inför den kommande säsongen och inte minst inför Aneby Visfest som går av stapeln nu på lördag.

På lördag gästas den anrika folkparken av storheter som Janne Schaffer, Mikael Rickfors och Nick Borgen. Under kvällen kommer sju stycken artister stå på scenen, vissa har med sig medmusikanter.

Aneby Visfest kommer i år att vara på dansbanan.

– Till skillnad från tidigare år kommer vi hålla till på dansbanan. Det känns tryggt att ha tak över huvudet, då är man inte så beroende av vädret, berättar Lena Algeskär, ordförande i föreningen Aneby Folkets Park.

Lena Algeskär, ordförande i föreningen Aneby Folkets Park, har fullt upp inför säsongspremiären.

Vi hade bokat in Jack Vreeswijk men tyvärr fick han ställa in på grund av sjukdom. I jakt på en ersättare fick jag tag på numret till Janne Schaffer och slog han en signal. Efter att jag förklarade för honom vem jag var och hur läget såg ut så nappade han, berättar en glad Lena.

Tidigare på kvällen befinner sig Schaffer på en spelning i Bruzaholm, vilket fick honom att utrycka sig i telefonen, ”Dubbla gig på en kväll – det har jag inte haft på 40 år”. Schaffer lirar som sista artist och kliver upp på scenen 23:15.

Nässjöbon Daniel Undfors är först ut på scenen när festen drar igång kl 17.00. Sedan avlöser artisterna varandra, varje artist har fått 45 minuter på scen.

Artistordningen för kvällen:

17.15 – 18.00 Daniel Undfors
18.15 – 19.00 Matilda Lundberg
19.15 – 20.00 Peppe Ekberg
20.15 – 21.00 Sanna Carlstedt
21.15 – 22.00 Nick Borgen
22.15 – 23.00 Mikael Rickfors Trio
23.15 – 00.00 Janne Schaffer

På Visfesten kommer det utöver korv med bröd, kaffe, läsk, kaka och diverse drycker i baren som parken erbjuder finnas två stycken matvagnar. I en vagn kommer det serveras lokalproducerade vårrullar och från Margaretelunds vagn kommer det serveras ostburgare.

Flera privatpersoner och företag har varit med och gett sitt bidrag för att parken ska leva vidare.

På söndagen, dagen efter Visfesten, är det dags för Barnens Festivaldag. Dagen startar kl 10 och håller på till klockan 14. Det är fri entré och de besökarna som vågar kommer att få se Kapten Gunnar Sparrow i en fartfylld piratshow. I parken kommer det även finnas hoppborgar, fiskdamm och lotterier.

– Räddningstjänsten kommer finnas här och de visar upp sin brandbil, berättar Algeskär.

Mariannelunds Karamellkokeri kommer finnas på plats, likaså matvagnen som serverar vårrullar.

Den 6 augusti kommer det efter Aneby cruising bli Rock’n’roll i Parken med Eva Eastwood och Linus Zander & The Westcoast Boys.

– Den 2 september gästas vi av Lasse Stefanz. Sångaren Olle Jönsson är aktuell som medverkande i årets upplaga av ”Så mycket bättre”, berättar Algeskär.

Den stora gräsmattan är klippt inför helgens festligheter.

Malin Johansson och Kim Jensen är två frivilliga krafter som tagit sig till Folkets Park under onsdagen för att hjälpa till att få parken i ordning.

Malin Johansson och Kim Jensen var två av de som hjälpte till i folkparken under onsdagen.

– Jag har varit med några år tidigare och hjälpt till. I mitt vanliga jobb är det mycket stillasittande, så det är kul att få arbeta praktiskt, berättar Malin som i år även tagit med sig sin sambon Kim.

Lena Algeskär är glad och tacksam för de som kom och hjälpte till idag när föreningen hade utlyst städdag, men hon efterlyser fler som kan hjälpa till.
– Så har du möjlighet och vill att Aneby Folkets Park ska förbli kvar, välkommen antingen som publik eller som arbetare, avslutar Algeskär.

Algeskär är tacksam över alla som hjälper till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait