2022-06-14, Brand i flerfamiljshus i centrala Aneby

Vid 19:45-tiden på tisdagskvällen larmades en större räddningsstyrka till en brand i ett flerfamiljshus i centrala Aneby.

När räddningstjänsten anlände till platsen fick de i ett kök släcka en brand på en spis.
– Det var olja som hade börjat brinna på spisen, berättade Markus Levin, första insatsperson och styrkeledare på Räddningstjänsten i Aneby. Innan ambulansen kom fick vi ta hand om en person som var skadad, det handlade om en mindre skada i ett finger. Ingen behövde följa med till sjukhus.

Räddningstjänst från Aneby, Tranås, Eksjö samt Brandingenjör i beredskap larmades till platsen, likaså ambulans och polis. Räddningsmanskapet från Tranås som anlänt i en stegbil fick i uppgift att undersöka från ovan så att inte branden hade spridit sig. Anebys manskap kontrollerade inifrån så att inte branden via ventilationen spridit sig. Vattenenheten från Eksjö kunde rätt så omgående som den rullade in i Aneby vända åter mot Eksjö igen.

Stegbil från Tranås.
Vattenenhet från Eksjö.

När räddningstjänsten var klara med kontrollen, rullat in slangarna och plockat tillbaka utrustning kunde samtliga enheter lämna och de drabbade kunde återvända till lägenheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait