Ostkakor, vårrullar, korv och karamell – en del av utbudet på Hullaryds vårtorg

Text & foto: Kjell Olof Bohlin

En gång i tiden var Hullaryd ett centrum för bygdens handel. Det gällde kreatur och hästar men även det som tillhörde den tidens vardag. Här fanns även ett bankkontor och ett tingshus. Det mer än 200-åriga tingshuset är nu smakfullt renoverat och har blivit bostad för ett Stockholmspar.

I lördags var det ”Vårtorg i Hullaryd”, alltid tredje lördagen i maj, som det stod på skyltar.

Hullaryds Vårtorg fick hållas i regnväder.

Tyvärr skrämde nog det välkomna regnet bort en del knallar och besökare. För Hullaryds samhällsförening var kanske inte regnet välkommet just då. Besökarna var utrustade med regnkläder och paraply och tycktes trivas bland varor och vänner.

Florotekets blommor lyste upp marknaden.
Gösta Carlström stod leende bakom hembygdsföreningens loppisbord.

Bakom försäljningsborden fanns Manges chark och ost, Knallens korv & fisk, Floroteket i Hullaryd, Lindholmens bigård, Nöijds godis från Tranås, ”Bränna får” i Sunhultsbrunn, Prästgårdens mejeri i Lommaryd, Elvy Johanssons ostkakor, Sjöbergs äppelmust från Gisebo och förstås Hullaryds hembygdsförening med ett omfattande loppisbord.

Den som önskade kunde köpa friterade vårrullar i olika smaker och dricka sitt kaffe i det gamla garaget.

Anne Håkanssons trädgårdscafé öppnar under pingsthelgen.

Några undrade när Anne´s  trädgårdscafé i Hullaryd skall öppna? Svaret blev att öppningen sker under pingsthelgen. Då blir alltså den gamla köporten ännu mer komplett!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait