Alla i ”Team Baggen” från Aneby plockade hem medaljer i Göteborgsvarvet Special

Text & foto: Tobias Marbenius

Tidigt i fredags klev ett gäng glada och taggade Anebybor på bussar som som skulle ta dem till Göteborg för att sedan ta sig runt Göteborgsvarvet Special. De som klev på var de som jobbar på Baggen, kommunens daglig verksamhet.

Deltagarna samlades i Slottsskogen för start och uppvärmning.

Att anordna en resa till Göteborgsvarvet har blivit en tradition, flera av de som var med på fredagens resa har varit med tidigare men för några av dem var det första gången. Utöver att ta sig runt Göteborgsvarvet Special gjordes även restaurangbesök och ett besök i Botaniska trädgården.

Resan anordnades av Aneby kommun och sponsrades av Attends, Robin Embers Åkeri AB, Aneby buss och Embers Åkeri.

Deltagarna av den långa banan redo för start.

Göteborgsvarvet Special äger rum dagen innan Göteborgsvarvet. Loppet startar i Slottsskogen och avslutas på anrika Slottsskogsvallen. Deltagarna kan välja på två olika sträckor, den ena sträckan är 2,1 kilometer och den andra 3,3 kilometer. Glädje och delaktighet är det viktiga och alla som deltar vinner första pris.

En discjockey satte tempot för uppvärmningen.

Innan loppen drog igång fick deltagarna till strålande soligt väder en fartfylld uppvärmning. En discjockey såg till att musiken var den bästa för ändamålet – att det var en riktig folkfest, gick inte att ta miste på.

Det var stundom trångt i banan under loppet.
Linus Karlsson var den i ”Team Baggen” som tog sig snabbast i mål.

Anebybon Linus Karlsson har varit med flera gånger och sprungit. Linus hade i vanlig ordning anmält sig till den längre sträckan på 3,3 kilometer. På tiden 00:27:29 var Linus den i ”Team Baggen” som var snabbast i mål, snitthastigheten för Linus låg på 7.20 km/h. – Det gick undan, berättar en nöjd Linus efter målgång.
Efter Linus kom nästa löpare från ”Team Baggen” in på tiden 00:30:47 och det var Lovisa Särnå som gjorde ett kanonlopp. Näst i tur från Aneby-gänget efter Lovisa var Johan Hansson på tiden 00:31:17. Flåsandes i nacken på Johan kom Erik Sabel in i mål på tiden 00:31:56. Efter det droppade Anebyborna in en efter en.

Gustav Karlsson och Leila Elvin straxt före start.

Gustav Karlsson och Leila Elvin hade valt att satsa på 2,1 kilometersrundan, vilket ungefär hälften av de 15 stycken ”Team Baggarna” hade gjort. Gustav och Leila har tagit sig runt loppet flertalet gånger tidigare, och gjorde det denna gången också. I slutspurten hade de fått upp farten rejält och passerade flera andra löpare innan målgång, tiden för de tu slutade på 00:29:06. Gustav och Leila följdes åt under loppet, vilket de även gjort tidigare år. De höll ett bra och jämt tempo under loppet, snitthastighet låg på nästan 5 km/h.
– Jag är nöjd med loppet men tycker att det kunde gått lite snabbare, säger Gustav Karlsson.

Gustav Karlsson och Leila Elvin mitt i loppet.
”Team Baggens” röda tröjor lyste upp på sträckan. Här syns ryggen på Georgina Brenkmann, assisterad av Emilia Källner.
Börje Fransson plockade hem sin första medalj i Göteborgsvarvet Special.

En som var med och tog sig runt Göteborgsvarvet, 3,3 km, för första gången var Börje Fransson.
– Jag promenerade runt och skorna var riktigt bra, berättade Börje och vidare säger han att han kan tänka sig göra om loppet även nästa år.

Linda Arvidsson njöt av vädret och folkfesten. I sitt följe hade hon med sig Angelica Gustafsson och Matilda Jarl Blom.
Evelina Lägervik och Jenny Berg strosade runt i Botaniska trädgården efter Göteborgsvarvet.
Jenny Berg blev intervjuad av speakern innan start.

För Evelina Lägervik och Jenny Berg har Göteborgsvarvet blivit en tradition. Innan starten skulle gå blev Jenny, med rösten ljudandes över startområdet, intervjuad av speakern på plats.

Vid målgång fick löparna ta emot medaljer, dricka, banan, tårta och glass.

Efter Göteborgsvarvet fortsatte ”Team Baggen” till restaurang där lunch intogs, efter det blev det innan hemfärd ett besök i Botaniska trädgården. Alla var nöjda med dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait