Veckan i norra delen av kommunen startade både med invigning och avslutning

Text & foto: Kjell Olof Bohlin

Under måndagens förmiddag invigdes den nya ”skolskogen” i Lommaryd. På plats fanns elever, lärare, rektor Maria Stejdahl samt representanter från kyrkan och samhällsföreningen. I anslutning till skolskogen finns en grillplats och ett vindskydd, som högtidligt invigdes genom bandklippning.

Barngympans tre grupper avslutade terminen utanför Viredahallen.

På måndagskvällen var det dags för storsamling utanför Viredahallen. De tre gympagrupperna skulle avsluta sin termin. Föräldrar och barn fick vara med om en inledande uppvärmning till inspelad musik. I ett tilltagande snöfall såg deltagarna ut som snögubbar och snögummor. Bland annat bjöds det på rytmiska balansövningar – som krävde stor koncentration.

En grupp startande i Gröna Lundsloppet.
Martina Rundqvist delade ut medaljer till  alla deltagare i Gröna Lundloppet.

Grupperna fick sedan ta sig fram i ett arrangemang kallat ”Gröna Lundloppet”. Banan mätte 600 meter och var en hyllning till Gröna Lunds ägare, som skänkt delar av sitt stipendium med namnet FAME, för Aneby med engagemang. Delar av denna summa användes till den avslutande grillningen. Alla som genomfört loppet belönades med en skimrande medalj.

Den avslutande korvgrillningen uppskattades av både barn och föräldrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait