2022-03-22, Stor räddningsinsats vid rökutveckling från persontåg i Frinnaryd

Vid 03-tiden natten mot tisdagen larmades en stor räddningsstyrka till Frinnaryd. Söder om Frinnaryd samhälle hade ett persontåg gjort halt då det var rökutveckling från en av vagnarna.

Räddningstjänst från Aneby, Tranås, Eksjö och Nässjö fick under natten rycka ut till Frinnaryd där ett persontåg hade stannat, från en av vagnarna var det rökutveckling. Tåget hade stannat söder om Frinnaryd samhälle och platsen det stod på var svårtillgänglig för räddningsenheterna.

Under tiden tåget lokaliserades och undersöktes stod räddningsenheter redo att rycka in om det behövdes.

När första styrkorna som bestod av första insatsperson och andra räddningsbefäl lokaliserat platsen och tagit sig fram dit gjordes så småningom bedömningen att tåget kunde rulla fram till centrala delarna av Frinnaryd för att undersökas ytterligare. Under insatsen upphörde rökutvecklingen.

Vid det gamla stationshuset stod en del av räddningspersonalen redo att ta emot tåget när det rullade in vid 05-tiden. Andra räddningsenheter stod uppställda i närheten och var beredda att bistå med hjälp om det skulle behövas. Räddningstjänsten tog sig in i tåget och undersökte uppkomsten till rökutvecklingen.

– Vi sökte igenom med värmekamera, men vi kunde inte hitta något, så oklart varför det blev rökutveckling, säger Markus Levin, första insatsperson och styrkeledare på Räddningstjänsten i Aneby och berättar vidare att de lämnar över ärendet till tågbolaget.

Vid händelsen uppstod inga personskador.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait