2021-12-16, Brand i byggnad, Tranås

Vid 00:30-tiden natten mot torsdagen larmades Räddningstjänsten i Aneby och Tranås tillsammans med ambulans och polis till en brand i en fastighet i Tranås.

När räddningstjänsten anlände till fastigheten brann det för fullt, berättar grannar till det brandhärjade huset på torsdagsförmiddagen när AnebyNytt.se var på plats.

– Det var vid 00:20-tiden som en rejäl smäll hördes, berättar en person som med sin hund tagit sig till platsen. Han bor själv på andra sidan stan, men den kraftiga smällen hördes lång väg, berättar han.

Polisen uppger att något har exploderat i samband med branden, men vad är okänt.
Utanför byggnaden står tillsammans med brandskadade saker en gasolflaska, men just den ser hel ut.

Det finns inga uppgifter om att någon person fysiskt har kommit till skada vid händelsen, men den drabbade fastigheten har skadats, inte bara av branden utan också av den tryckvåg som blev i samband med explosionen. Flera fönsterrutor har gått sönder. Även fönsterrutor på grannfastigheten mitt över gatan har gått sönder.

En granne som bor alldeles bredvid hörde den kraftfulla explosionen och trodde att något ramlat ner på sitt hus. När han tittade ut såg han att det brann med höga lågor från fastigheten intill. – Efter det kom det flera smällar, men de var inte lika kraftfulla, berättar han. Grannar och personer som bor i den drabbade fastigheten tog sig ut och med hjälp av brandsläckare försökte de släcka branden. Föremålen som ligger i trädgården vittnar om nattens dramatik.

Gatan intill fastigheten där branden inträffade var extra trafikerad idag, både av bilister och personer till fots. Folk ville få sig en egen bild av förödelsen. Många stannade till och växlade några ord om det som inträffat.

Polisen uppger att de har påbörjat en utredning om allmänfarlig vårdslöshet och att brandplatsen är avspärrad inför en kommande kriminalteknisk undersökning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait