1 december – Brandvarnarens dag!

Idag den 1 december är det Brandvarnarens dag. I takt med att julen närmar sig ökar även brandrisken. Att ha en fungerande brandvarnare i hemmet är en billig och effektiv livförsäkring i händelse av brand.

Det absolut viktigaste när det handlar om brand är att du blir uppmärksammad i ett tidigt skede så att du hinner agera innan situationen blir farlig. Det är när du sover som du är som mest försvarslös mot rök och brand. Därför bör du ha brandvarnare i alla sammanhang där du sover som exempelvis i fritidshuset eller i båten. En brandvarnare är en billig livförsäkring, skriver Brandskyddsföreningen på sin webbsida.

När testade du din brandvarnare hemma sist? Om du går in på länken nedan kan du anmäl dig för att få en sms-påminnelse om att testa din brandvarnare regelbundet. Direktlänk: https://aktivmotbrand.msb.se/

Brandskyddsföreningens webbsida får du tips om hur och var du ska använda brandvarnare.

Den 1 december är också Internationella AIDS-dagen och Glöggens dag.

Glöm inte att släcka ljusen!

Arkivbild, huset på bilden har inget med artikeln att göra.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait