2021-11-25, Buss och lastbil krockade vid Skogseryd på länsväg 132

Vid 16:30-tiden larmades Räddningstjänsten i Aneby, ambulanser och polis till en en trafikolycka där en lastbil och en buss hade kolliderat.

Olyckan inträffade vid Skogseryd mellan Aneby och Lekeryd på länsväg 132. Bussen kom körandes i riktning mot Aneby och lastbilen mot Lekeryd. Av okänd anledning körde de in i varandra när de möttes. Bussen blev ståendes på vägen och lastbilen i diket. Mellan fordonen där de blev stående var det cirka 80 meter.

Stora mängder glas hade efter kollisionen blivit liggandes på vägbanan.

– Totalt var det tolv personer inblandade i olyckan och samtliga verkar ha klarat sig utan allvarligare skador, berättar Jörgen Franzén, räddningsledare på räddningstjänsten.

Om någon och i så fall hur många som har förts till sjukhus är i skrivande stund oklart.

Till platsen anlände en ersättningsbuss så att resenärerna som färdades på den krockade bussen kunde fortsätta färden i den.

På vägbanan hade det blivit en hel del glas, ena vägbana sopades ren av räddningstjänsten så att trafiken kunde öppnas upp växelvis i ett körfält. – En sopmaskin är beställd, berättar Franzén och konstaterar när han tar kort på den krockade bussen att det kunde slutat betydligt värre.

Båda fordonen bärgas från platsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait