2021-10-25, Brand i villa, Sund

Vid 21-tiden på måndagskvällen blev det ett stort räddningspådrag när en villa började att brinna i Sund mellan Aneby och Lekeryd.

Räddningstjänst från Aneby, Jönköping, Huskvarna och Forserum larmades på måndagskvällen till en villabrand i Sund. När räddningstjänsten anlände konstaterade de att branden börjat på utsidan av villan. Röken har sedan trängt in i huset, uppger David Högberg, brandingenjör på räddningstjänsten.

Från vinden var det rökutveckling och rökdykare jobbade sig in där. Efter ett tag var branden under kontroll och rökdykarna kunde backa tillbaka.

Personer som befann sig i närheten av branden hade på ett rådigt sätt själva lyckats släcka en stor del av branden innan räddningstjänsten anlände.
– Branden har slocknat och ingen är skadad, men vi är lite hostiga på grund av röken, berättar en av de som på ett tidigt stadie befann sig vid branden.

Räddningstjänsten rev ner panelen på det brandhärjade stället för att kontrollera så att inte branden fått fäste och spridit sig in i huset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait