2021-09-12, Person i Aneby knivskuren och bestulen på sin bil – bilen kvaddad, dikeskörd och påtänd

Vid 23-tiden larmades ambulans och flertalet poliser till centrala delarna i Aneby där en person hade blivit knivskuren.
Enligt personen som larmade SOS Alarm skulle den skadade personen förlorat mycket blod. Den drabbade fördes med knivskador på handen i ambulans till sjukhus.

Gärningsmännen som enligt uppgiftslämnaren skulle vara två till antalet hade efter att de knivskurit personen även stulit dennes bil och försvunnit i den, berättar vakthavande befäl vid polisen region Öst, Jonas Schånberg.

Vid en senare rapportering från polisen framkom att den drabbade personen vid knivskärningen även blivit bestulen på andra tillhörigheter.

Vid 23:20-tiden hittas bilen brinnandes och dikeskörd mellan Aneby och Blå Grindar på väg 971. En polispatrull som anlände till platsen före räddningstjänsten lyckades släcka branden. De som färdats i fordonet hade avvikit från platsen och arbetet inleddes med att spåra upp dem.

– Vi fick larm om bilbrand i övrigt kan jag inte berätta så mycket mer, det är polisen som håller i ärendet, berättar Mikael Fyhr, styrkeldare vid Räddningstjänsten i Aneby. Räddningstjänsten hjälpte till med att städa upp på vägbanan samt varna och dirigera trafik.

En förbipasserande gör polisen uppmärksam på att det finns spår av en trafikolycka med bildelar och en nedkörd trafikskylt vid Bredestad. Räddningstjänsten släpper en bil och åker dit för att kontrollera platsen.

På plats hittas bildelar, en nedkörd vägskylt, skador på vägräcket och ett däck vilket den dikeskörda bilen saknade, om de här två händelserna har något samband blir en uppgift för polisen att lösa, berättar styrkeldare Mikael Fyhr som tillsammans med sin kollega är i full färd med att demontera den nedkörda vägskylten.

När hundföraren anlänt till den dikeskörda bilen börjar han tillsammans med hunden att spåra. Hunden får upp spår och vid 00:30-tiden blir det träff, berättar vakthavande befäl Jonas Schånberg.
– Tre personer grips och är nu misstänkta för grovt rån alternativt grov misshandel samt tillgrepp av fortskaffningsmedel, berättar Schånberg under natten.

Vid en senare rapportering meddelar polisen att samtliga gripna är i 20-årsåldern. Polisen har inlett en förundersökning gällande grovt rån, tillgrepp av fortskaffningsmedel samt skadegörelse genom brand. Under måndagsmorgonen har de tre gripna männen anhållits efter beslut av åklagare, ärendet är åklagarlett.

Ett större område runt brottsplatsen i centrala Aneby spärrades efter knivskärningen av och brottsplatsundersökning gjordes på platsen. Vid 02-tiden var undersökningen på platsen klar och avspärrningen hävs.

Den knivskurna personen hade inga livshotande skador, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter gällande skadeläget meddelar polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg i en rapportering från nattens polisiära händelser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait