2021-09-07, Brand på altan, Aneby

Vid 01-tiden natten till tisdag larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en lägenhetsbrand på Konserthusgatan i Aneby. När räddningstjänsten anlände till platsen konstaterades att det var på altanen till lägenheten som branden var.

– När jag kom fram glödde det fortfarande men branden var släckt, berättar Mikael Fyhr, styrkeledare på Räddningstjänsten i Aneby som var först på plats efter att larmet gått. Det var ett vindskydd i anslutning till en altan som brunnit, förklarar Mikael.

Wivianne Åkesson bor i samma hus som branden och hade fönstret öppet till sitt sovrum.
– Jag hörde att det lät konstigt utanför, det liksom knastrade – regnar det, tänkte jag. Jag gick upp och kollade ut genom fönstret och såg då att det inte regnade, efter det öppnade jag balkongdörren men såg inget då heller så jag tog ett par steg ut och såg då att det brann på altanen nedanför. En annan granne hade också upptäckt branden och sprang dit med en hink vatten, berättar Wivianne Åkesson som ringde och larmade till SOS Alarm.

Det brann med öppna lågor när Wivianne Åkesson tittade ut på sin balkong. Foto: Wivianne Åkesson


– Man blir ju chockad när sådant här händer, nu blir det nog svårt att somna om, berättar Wivianne som funderade på hur det gått om inte branden upptäckts så fort. Se filmen från branden längst ner på sidan.

När de boende i den drabbade lägenheten fått kännedom om branden hjälpte även de till med att bevattna brandplatsen.

Initialt larmades även ett par ambulanser och höjdenhet från Eksjö räddningstjänst. – De behövde inte åka fram utan kunde vändes när läget var under kontroll, berättade räddningsledare Jörgen Franzén.

Ingen person kom fysiskt till skada.
Polisen dokumenterade platsen och rubricerar händelsen som allmänfarlig vårdslöshet genom brand.

Film: Wivianne Åkesson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait