2021-08-11, Villabrand i centrala Aneby

Räddningstjänsten i Aneby, ambulans och polis larmades straxt efter midnatt natten mot onsdag till en brand i en villa i centrala Aneby.

När räddningstjänsten anlände kunde de konstatera att det hade brunnit i en vägg inne i huset. Det var en strömbrytare som brunnit och antänt väggen som den satt monterad i. De boende i huset hade med hjälp av en brandsläckare lyckats släcka branden.

– För att vara på den säkra sidan så frilade vi väggen, vi sågade upp väggen tills det blev friskt trä, berättade Tobias Arvåsen, insatsledare vid räddningstjänsten i Aneby. Vi kontrollerade även vinden och området runtomkring.

– Även Brandingenjör i beredskap var på plats och gjorde en kontroll. När han anlände var läget under kontroll men det är bra att ha någon att konsultera med, förklarar Arvåsen.

Ambulanspersonalen kontrollerade på plats de boende i huset, men ingen behövde medfölja till sjukhus.

Räddningstjänsten ventilerade ut röken. Efter att läget var lugnt stannade ett par brandmän kvar på en stunds efterbevakning innan de återgick till stationen runt 02-tiden, berättar Arvåsen – som var tacksam över att det slutade som det gjorde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait