BOSSE GÖRANSSON

Musikern Bosse Göransson är född och uppvuxen i Aneby. När barnaskaran som bestod av Erik, Axel och Edith flyttat hemifrån flyttade Bosse och hans fru Kristina till Jönköping, året var 2014.

År 2017 tilldelades Bosse Göranson Årets Kulturpris i Aneby.
I Aneby har han figurerat flitigt på scenerna både i kyrkorna och på torget. Under den årliga julgransplundringen på Fredstorget i Aneby har han dragit ut bälgen och spelat klämkäcka jullåtar på dragspelet.
Bosse var en av medlemmarna i sångensemblen Oktober.

Bosse trakterar inte bara dragspel, utan exempelvis även sång, gitarr och piano.

Foto: Tobias Marbenius

2010 släppte Bosse Göransson sitt debutalbum ”Vanliga dar”. På skivan som gavs ut som CD presenterades egenskrivna melodier som exempelvis Bluesut, Roger Blomqvist och Till Paris. Flertalet av låtarna var kompade av musiker från Aneby, gitarristen Anders Petersson, basisten Magnus Walfridsson, Trummisen Garbis Sarafian och Tobias Marbenius på klaviatur. Sång och körinsatser gjordes av Anebyborna Annika Torstensson, Amanda Lägervik, Helen Sarafian och Kristina Göransson. Även klass 4 på Parkskolan höjde sin stämma på låten 1972.

2018 släppte kören Mosaik sitt debutalbum, ”Kärlek, hopp & tro”. Kören Mosaik leds av Bosse som även är grundare till kören. Det mesta av låtmaterialet har Bosse komponerat. Hösten 2022 beräknas körens andra platta att släppas.

2021 släpper Bosse Göransson nyinspelade låtar på digitala plattformar som Spotify och iTunes. Exempelvis släpps en nyinspelning av låten Roger Blomqvist. Till låten släpps även en musikvideo.

Läs mer om Bosse Göransson här…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait