Bosse Göransson släpper succélåten Roger Blomqvist

Text & foto: Tobias Marbenius

Den forna Anebybon och musikern Bosse Göransson har under året släppt nyinspelade låtar på exempelvis musiktjänsten Spotify. Roger Blomqvist, som det sista låtsläppet heter släpptes idag och är genom tiderna en av Bosses mest berörande och önskade låtar.

Sången som släpptes idag handlar om Roger Blomqvist som under skoltiden gick i en parallellklass. I sången kan man höra att Roger haft en tuffare uppväxt än många andra, hans farsa var aldrig hemma, hans morsa drack och Rogers bröder Jan-Inge och Kaj var ökända i hela stan. På grund av sin familjesituation fick Roger ofta skulden av andras föräldrar och vuxna för händelser som han inte gjort. När sången har kommit till sista versen kan höras att Roger blivit vuxen och hur han har lyckats i livet.

Till succélåten Roger Blomqvist har även en musikvideo spelats in

– Det är något jag tänkt göra under många år men som aldrig har blivit av. Att det blev av nu beror på att jag fick inspelningen av min underbara familj i julklapp. Mina söner Erik och Axel arbetar på Viasat i Stockholm och det är i deras tv-studio filminspelningen är gjord. Bakom kameran fanns filmaren Michel Szabo som även klippt ihop videon, berättar Bosse.

Låten är inspelad hos Johannes Häger på Loud Noise Studios i Jönköping.

När skrev du låten om Roger Blomqvist?

– Idén och början till låten kom till under en fisketur när jag var ute och drog efter gädda, sen tog det några veckor innan låten var helt klar. Året var runt 2008-2009.

”Inspelningarna är min målarduk” – Bosse Göransson

– Roger som person är ihopklippt från flera olika personer. Ibland ser man en person och tänker att, vad bra det har gått för honom eller henne, det är lite av den känslan som jag vill förmedla. När jag har varit ute och spelat är det ofta folk från publiken som kommer fram efteråt och berättar att de blivit berörda och att de varit eller själva känner till en ”Roger Blomqvist”.

Under året har Bosse släppt fem låtar på bland annat den digitala musiktjänsten Spotify. Tillsammans med Roger Blomqvist är det Motgånglåt, Hus vid havet, Vad du är vacker och Har vi gjort nåt bra.
– Jag kommer att släppa 3-4 låtar till under året och planerar efter det att släppa lite allt eftersom, jag har ett femtiotal låtar i bagaget, avslöjar Bosse.

– Det tar några år att komma fram till vad man är bra på, men det är kul när man hittat sin passion och dessutom får glädjen att dela med sig av den till andra. Inspelningarna är min målarduk, förklarar Bosse.

Bosse är även grundaren och ledaren för kören Mosaik, en kör som mestadels framför Bosses egenskrivna låtar.
– Kören håller på att spela in ett nytt album, sitt andra i ordningen. På grund av pandemin är det uppehåll med kören och inspelningen, men förhoppningsvis är vi igång med körövning och inspelning i höst igen. Skivan som kommer innehålla 13 låtar planeras släppas nästa höst, säger Bosse och tillägger, – kören är det jag brinner för mest, det är otroligt roligt att få leda den.

För några år sedan, år 2014, flyttade Bosse ifrån Aneby där han är född och uppvuxen. Tillsammans med sin fru Kristina flyttade de till Jönköping. – Aneby var perfekt på alla sätt och vis, men när barnen flyttat hemifrån och vi fick möjlighet att flytta in i ett hus i Jönköping så gjorde vi det. Två av tre av våra barn bodde då redan i Jönköping, den tredje i Stockholm. Vi trivs bra i Jönköping, kulturutbudet är större här än i en mindre stad – vilket vi gillar.

Till vardags sitter Bosse och ritar hus på Lövsta Trähus i Vireda. – Jag är sedan många år faktiskt utbildad husritare, men har inte förrän nu arbetat med det. Efter några år på reklambyrån Wolst och Rickard Pettersson fick jag jobb på HAGS och där stannade jag i trettio år tills jag för några år sedan började på Lövsta Trähus.

2017 fick Bosse äran att ta emot Aneby kommuns kulturpris

– Jätteroligt, det glädjes jag åt även idag.

Har du några spelningar inbokade?

– Det är några spelningar på gång, men det som hitintills är spikat är den 15 augusti, då spelar jag på cafékväll i Motala, välkomna dit!

På Spotify-versionen av Roger Blomqvist är även Anebysångerskan Annika Torstensson med och sjunger.

Roger Blomqvist finns med på AnebyNytts låtlista på Spotify, länk här…

Bosse Göranssons musikvideo till låten Roger Blomqvist kan ses på YouTube här nedanför…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait