2021-06-17, Rökutveckling i villa vid Knohult

Vid 13:30-tiden larmades Aneby räddningstjänst tillsammans med insatsledare från Jönköpings räddningstjänst, väktare och ambulans till en misstänkt brand i villa vid Knohult mellan Aneby och Jönköping.

Det var via ett automatiskt brandlarm som signalerade om brand till larmoperatören. Vid tillfället befann sig ingen person i villan. En person som befann sig i närheten kunde snabbt ta sig till platsen och konstaterade att rökutvecklingen berodde på en överhettad stekpanna.

– Vi ventilerade ut röken och kontrollerade så att ingen eld fått fäste någonstans. Ambulansen är på väg för att kontrollera en person som andats in rök i övrigt verkar det ha gått bra, berättar Benny Söderström, arbetsledare vid räddningstjänsten i Aneby.

Boende i villan som fått larm om den misstänkta branden kom hem när räddningstjänsten undersökte villan. – Hälsa läsarna att vi är otroligt tacksamma för att ha installerat ett larm av Verisure, annars vet man inte hur det hade slutat. Vi är också väldigt tacksamma för den snabba och fina hjälp som vi fått, berättar en av de boende i huset för AnebyNytt.

2 Kommentarer on “2021-06-17, Rökutveckling i villa vid Knohult

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait