RIX FM & STAR FM på frekvensturné i Aneby

Under måndagseftermiddagen, under både regn och solsken, fick Aneby besök av radiokanalerna RIX FM och STAR FM som var ute på frekvensturné.

Just när det kom en riktig regnskur anlände radiokanalerna RIX FM och STAR FM med sin uppstripade husbil. Syftet med besöket var att sprida budskapet att RIX FM och STAR FM växer och nu har fått egna frekvenser över just Aneby.

I husbilen färdades Sofie Hodén och Nathalie Andersson, i lastutrymmet hade de reklammaterial om nyheten som de satte upp bland annat på Storgatan i Aneby.

– Under den här frekvensturnén besöker vi femtio orter som har fått nya frekvenser, och Aneby är en av dem, berättar Sofie Hodén precis när de mörka molnen lättar och solen tränger igenom.

Just nu storsatsar RIX FM så att fler kan lyssna på deras kanal. På RIX FM som spelar ”Bäst Musik Just Nu”, hör du bland annat Roger, Laila & välkända RIX MorronZoo.

Även STAR FM, som spelar de bästa låtarna från 70-, 80- och 90-talet är med på satsningen med att installera en sändare som täcker Aneby.

Totalt handlar det om cirka 100 nya sändare som sätts upp löpande under våren och de sista kommer att vara i drift i mitten av sommaren.

När Sofie och Nathalie var på besök i Aneby passade de på att besöka Stalpets vattenfall och Aneby resecentrum där de kollade in statyn av Elis Sandberg. – Nästa stopp på turnén blir Växjö, berättar Nathalie innan de fortsatte färden.

RIX FM kan höras i etern om man rattar in FM bandet på frekvensen 87,9 MHz. STAR FM finner man på 96,3 MHz. Kanalerna finns även att streama över internet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait