2021-04-28, Tre personer åtalas efter branden i Anneberg

Det var vid 19:40-tiden måndagen den 1 februari i år som ett stort räddningsmanskap larmades till en villabrand i Anneberg, en av räddningstjänsterna som larmades dit var från Aneby.

När räddningsenheterna anlände var huset redan övertänt. När branden släckts hittades i huset en död person, det visade sig vara den 68-åriga kvinnan som var skriven på adressen.

Tidigare på dagen hade den 68-åriga kvinnan under en busstur mellan Eksjö och Anneberg blivit trakasserad av några ungdomar. När kvinnan steg av bussen i Anneberg följde ungdomarna efter och fortsatte med trakasserierna. I hopp om att få hjälp ringde kvinnan till polisen. När polisen anlände var ungdomarna försvunna. Efter några timmar återvände ungdomarna till huset för att fortsätta trakasserierna, sedan kom larmet om att huset stod i brand.

Idag har åtal väckts mot tre personer. Det är kammaråklagare Heléne Thomasson som åtalat två unga män och en ung kvinna för bland annat ofredande, grov stöld, skadegörelse, grov mordbrand och mord. De åtalade är födda 2003 och 2004.

Då ingen av de övriga varnade den som var i fara eller larmade räddningstjänst åtalas trion även för brott mot lagen för skydd mot olyckor, berättar kammaråklagare Heléne Thomasson.

Rättegången kommer hållas i Eksjö tingsrätt och kommer preliminärt att ske den 11 maj samt 18-19 maj.

Dagens Nyheter har gjort en film där de bland annat på plats i Anneberg intervjuat grannar, anhöriga med fler. Den går att se här (extern länk)

Bilder och mer information om branden i Anneberg finns här…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait