2021-04-24, Trafikolycka, riksväg 32, Hattarp

Vid 22-tiden på lördagskvällen inträffade en trafikolycka mellan två personbilar på riksväg 32 i höjd med Hattarp mellan Aneby och Sunhultsbrunn.

Räddningstjänsten i Aneby, ambulans och polis larmades till olycksplatsen.

Markus Levin, första insatsperson och styrkeledare på Räddningstjänsten i Aneby berättar att de två bilarna var på väg i norrgående riktning när en älg klev över vägen, när den första bilen av de två bromsade hann inte den andra med att bromsa, utan körde in i bakänden på bilen framför, en så kallad upphinnandeolycka.

En person färdades i vardera fordon. De drabbade blev kontrollerade av ambulanspersonal på platsen, men ingen av dem behövde följa med till sjukhus.

Vägen förbi olycksplatsen var avstängd på ena körbanan under räddningsinsatsen.

Uppdatering

Enligt uppgifter från Polisen fick föraren i den påkörande bilen en ordningsbot för att inte ha iakttagit tillräckligt avstånd till framförvarande fordon.

1 Kommentar on “2021-04-24, Trafikolycka, riksväg 32, Hattarp

  1. Det är nästan alltid när man åker på landsväg som fordonet bakom ligger för nära. Jag har själv blivit påkörd på samma sätt när en älg gick över vägen. Jag klarade älgen men bilisten bakom mig knycklade ihop min släpkärra. Det var nog tur att jag hade släpkärra för den lindrade smällen in i min nacke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait