2021-04-23, Trafikolycka mellan cross och polisbil i Nässjö

Vid 18-tiden inträffade en trafikolycka mellan en polisbil och en crossmotorcykel i centrala Nässjö.

Ambulans, polis och räddningstjänst larmades till platsen.

Efter trafikolyckan fick föraren av det tvåhjuliga fordonet föras med ambulans till Höglandssjukhuset i Eksjö, skadorna på den drabbade är okända.

Polisens presstalesperson Björn Öberg berättar att polisen var på ett ärende på Kyrkogatan i Nässjö där de stoppat två yngre män. Duon de stoppat blev misstänkta för ringa narkotikabrott, eget bruk. Under tiden polisen kontrollerade de två männen så var det en man som på bakhjulet körde omkring med en crossmotorcykel runt polisbilen. Polisen försökte förmå den crosskörande mannen att upphöra med sitt körande, men utan att att lyckas. Crossföraren ska även ha måttat en spark mot polisen.

Enligt vittnen på plats lyckades efter ett tag polisen med hjälp av sin bil få stopp på föraren. Vid kollisionen körde crossföraren omkull och kunde efter det gripas av polis.

Mannen som är i 25-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik och försök till grov misshandel.

Uppdatering

Polisens presstalesperson nämnde samma kväll som olyckan inträffade att polisbilen stod stilla när krocken inträffade. Under lördagen ändrar dock polisen sina uppgifter och meddelar nu att polisbilen inte alls stod still vid krocken med crossmotorcykeln. Polisen kommer att titta närmare på händelseförloppet, hur polisen har agerat, och hur den interna kommunikationen har fungerat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait