2021-04-20, Brand i plantering vid Aneby resecentrum

Vid 12-tiden upptäckte personer att det brann i en plantering vid Resecentrum i Aneby. I mitten av den brinnande planteringen stod statyn av den välkända Aneby-profilen, THX-Doktorn Elis Sandberg.

På monumentet går att läsa att Elis Sandberg föddes 1910 och dog 1989. Elis var känd för framtagningen av naturläkemedlet THX. Preparatet togs fram i syfte för att stärka immunförsvaret och även skydda mot cancer. I Torstorp, straxt väster om Aneby samhälle, fanns kliniken där Sandberg under sin tid tog emot ca 150 000 patienter. I en SIFO-undersökning 1976 uppgav 91 % av de svarande av svenska folket att de hade hört talats om Dr Elis Sandberg, han var då en av Sveriges mest kända personer, uppger Wikipedia.

Branden som av okänd anledning brutit ut, kunde fort släckas av Räddningstjänsten i Aneby.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait