2021-04-19, Singelolycka, Bälaryd

Vid 15:30-tiden fick räddningstjänsten, ambulans och polis larm om en singelolycka mellan Aneby och Bälaryd på länsväg 132.

Av okänd anledning tappade föraren av en personbil kontrollen över sitt fordon och hamnade i diket. Bilen var på väg mot Jönköping när olyckan inträffade.

– Erik Linnå, insatsledare på Räddningstjänsten i Aneby, berättar att personen som färdades ensam i fordonet själv hade tagit sig ut innan räddningsenheterna anlände. Den drabbade som var vaken och talbar togs med av ambulansen för vidare kontroll.

Foto: Gustav Karlsson (läsarbild)

Vägen förbi olycksplatsen var delvis avstängd för trafik under räddningsarbetet. Bilen som inte stod trafikfarligt märktes upp med plastband innan räddningstjänsten lämnade. Bärgare är beställd.

Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

Straxt före denna olyckan larmades Tranås räddningstjänst till en lastbilsbrand utanför Sunhultsbrunn på riksväg 32. När räddningstjänsten anlände dit konstaterades att rökutvecklingen från lastbilen handlade om någon form av varmgång. – Aneby kommun har släckavtal med Tranås när det gäller händelser i området runt Sunhultsbrunn, så därför åkte Tranås räddningstjänst på larmet, vilket var passande nu när vi fick in den här singelolyckan, förklarar Erik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait