2021-03-23, Gräsbrand, Vrangsjö

Vid 12:30-tiden på tisdagen larmades räddningstjänsten i Aneby till Vrangsjö där det brann okontrollerat i fjolårsgräs på en åker.

– Personer som befann sig i närheten av branden hade med hjälp av vatten försökt hålla nere branden tills vi anlände, berättar Mikael Fyhr, styrkeledare vid Räddningstjänsten i Aneby.

– När jag som första insatsperson kom tömde jag några pulversläckare och det visade sig ha god effekt, berättar Mikael. När övriga styrkan anlände drog vi ut slangar och blötte ner området och såg till att branden inte spred sig. Det finns närliggande hus, berättar Mikael som även berättar att de snabbt fått kontroll över branden.

Gräsbränder brukar vara ett säkert vårtecken, likaså Vårkrokus, eller Crocus vernus som den heter på latin. Denna ensamma blomma hade i närheten av branden trängt sig upp bland trädens förfallna löv och grenar för att ge sken av våren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait