2020-12-27, Brand i villa, Aneby

Räddningstjänsten i Aneby, ambulans och polis larmades vid 16:45-tiden till en villabrand i centrala Aneby. – När jag anlände hade personer på platsen redan lyckats släcka det som brunnit. Branden var i källaren men röken hade spridit sig upp i övriga huset, berättar Magnus Ardeby, första insatsperson hos räddningstjänsten Aneby.

En gnista från en grill utomhus hade letat sig in i villans källare och utlöst branden. När de boende gick in i huset för att hämta något var det rökigt i huset vilket gjorde att de upptäckte branden i källaren.

Räddningstjänsten ventilerade ut röken och kontrollerade så att inte branden hade spridit sig.

Ambulanspersonalen undersökte en person på platsen, men ingen behövde följa med till sjukhus. – Det gick bra, avslutar Magnus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait