2020-10-21, Singelolycka, Sund

Räddningstjänsten i Aneby fick tillsammans med ambulans och polis rycka ut till en singelolycka på väg 958 mellan Sund och Solberga. Räddningsenheterna larmades till olyckan vid 09:30-tiden på onsdagsförmiddagen.

Insatschef i Aneby räddningstjänst Tobias Arvåsen

I bilen som stod i diket i motsatt färdriktning som den kom ifrån färdades en person. Den drabbade som satt kvar i bilen när räddningsenheter anlände fick hjälp av ambulanspersonalen att ta sig ut genom så kallad spinal rörelsebegränsning, vilket är nya riktlinjer när det gäller uttag av personer med misstänkt skador i rygg och nacke. Det innebär bland annat att patienten, i den mån det går, skyddar själv sin rygg genom att undvika smärtsamma rörelser när patienten tar sig ut ur bilen. Patienten vältes sedan från stående ner till liggandes med hjälp av en scoopbår för vidare fixering. Nackkragar som varit standard tidigare använder vi inte heller längre berättar räddningstjänstens insatschef Tobias Arvåsen.

Den drabbade personen fördes med okända skador med ambulans till sjukhus. Orsaken till olyckan ska enligt uppgifter bero på att föraren väjde för vilt. Vägen förbi olycksplatsen var avstängd under räddningsarbetet. Bilen bärgas från platsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait