Anebymusikern Tim Broberg släpper nya låtar!

Anebybon och musikern Tim Broberg släpper idag en ny EP, det är det sjunde plattan i ordningen som Tim släppt och namnet på detta alster är Searchlights.

I Tims låtar hör man mycket mystik, en inte alltid förväntad vändning av toner och takt, men som helhet ändå formas till en väl fungerande harmoni som ger intryck med eftertänksamhet.

Tim berättar att han började jobba på skivan för något år sen,
– Jag spelade ackordföljder på gitarr och skrev texter. Då jag spelar eller skriver en låt så försöker jag få fram den musik som jag verkligen vill höra, och med den här skivan känner jag att jag lyckats.

– Varje låt har sin historia, i första spåret på skivan, Piggyride sjunger jag om den ensamhet och ibland bitterhet man kan känna när man ser tillbaks på sitt liv, för att upptäcka att någon alltid funnits där, berättar Tim och fortsätter, – Jag är envis med att texter ska vara subtila i sin mening och då också ha fler än en betydelse då jag skriver dem. Bakgrundskompet som Piggyride börjar med kom fram när jag satt och spelade mig dumhög på gitarr. I ett senare skede byttes gitarren ut till synth istället.

– Det andra spåret, Darwinian Placeholder, handlar om den ibland brutala och något ofrivilliga kärleken. Människors jakt på varandras uppmärksamhet och kärlek har alltid fascinerat mig, säger Tim.
– Min fars dragspelande när jag var barn påverkade nog mig mer än vad jag tidigare trott, låten går i valstakt. Det härliga ljudet i refrängen är från valsång, som jag suttit och skruvat med, berättar Tim.

Tredje spåret Searchlights drar mystiskt igång med mattor av färgade mollackord, efter några inledande takter hörs en Kalle Anka liknande röst, berätta!
– Hehe, där var idén att ett av våra kramdjur skulle vara med. De har länge pratat om att få vara med på ett album och jag har svårt att säga nej till de små liven, det kan bli mer, berättar Tim med ett leende.
Tim berättar vidare, – Texten handlar om att man ibland går vilse bland alla intryck man dagligen får från tv, internet och människor runtomkring. Känslan av att gå förlorad i allt som händer.

Starlit som fått plats nummer fyra på plattan är en progressiv instrumental låt, den är meditativ och skapar utrymme för eftertanke.
– Jag gillar att göra sån musik och då ha en ackordföljd som inte känns repetitiv, fast den ändå är det.

– Sista spåret Step in the air är från en dröm, ni vet drömmar där man plötsligt ramlar eller faller. Jag drömde att jag gick och sen klev jag ut i tomma intet. Jag ville beskriva känslan och jag tror att jag lyckades, berättar Tim.

Hur ser framtidsplanerna ut?
– Jag håller redan på med nästa album, en låt klar och flera på gång. Vi får se vad det blir, avslutar Tim.

AnebyNytt.se träffade Tim i slutet av januari och gjorde då ett reportage som går att läsa här…

Tim Brobergs EP Searchlights finns på Apple Music och på Spotify

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait