2020-08-13, Ljudande signal från tåg

Flertalet Anebybor uppmärksammade vid 22:10-tiden en lång ljudande signal ifrån tåget som passerade byn. Enligt uppgifter till AnebyNytt ska tågföraren avgett signal när en älg befann sig på spåret. I samband med att tågföraren signalerade med tåghornet hängde sig tyfonen. I normala fall ska tyfonen vid varning ljuda i tre sekunder, i detta fall ljöd signalen från norra delen av Aneby samhälle till Flisby innan lokföraren lyckades få tyst på signalen. Älgen klarade sig med livet i behåll.

2 Kommentarer on “2020-08-13, Ljudande signal från tåg

  1. Tack för denna nyhet, och för att du är ute och rapporterar det är mycket man inte skulle veta om inte ditt grävande sinne och nyfikenhet fanns här i krokarna.

    Tack från mig och alla i Aneby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait