Årets företagare och årets nytänkare i Aneby 2020!

På torsdagskvällen den 25 juni delades under festlig former priset ut till Årets Företagare och Årets Nytänkare 2020 i Aneby.
Festligheterna hölls på restaurang J3 och priserna delades ut i samband med att Aneby Näringslivs hade sin årsstämma.

Patrick Pettersson, Höglandets Automatiska Gräsklippare AB, kammade hem priset som Årets företagare i Aneby 2020!

En glad Patrick Pettersson tog emot priset som Årets Företagare i Aneby 2020

Det blev Patrick Pettersson som tog hem årets företagarpris i Aneby.
Patrick är ägare till HAG, Höglandets Automatiska Gräsklippare AB. Företaget är återförsäljare av nya och begagnade robotgräsklippare. Förutom att de säljer maskinerna utför de även installationer, service och reparationer. Företaget finns i Aneby, men är verksamma i hela regionen.

Företagarna Höglandet tillsammans med Aneby Näringsliv står bakom utmärkelsen.

Motiveringen:
”Patrick Pettersson har gediget kunnande om automatiska gräsklippare efter många år på utvecklingsavdelningen på Husqvarna AB.
När han sedan valde att övergå till egen försäljningsverksamhet 2006 utvecklade han snabbt sin synnerligen väl utvecklade fallenhet för att sälja och byggde upp stort förtroende hos kunderna. I dag driver han ett företag som inte bara tar hand om kunderna, utan framförallt också sköter automowers året runt. Företaget tar ansvar hela vägen med installation, driftssäkerhet och service med ett omfattande vinterhotell.
Från att ha drivit verksamheten ensam har han utökat personalstyrkan på ett försiktigt och strategiskt sätt.
Patrick är också en stor ambassadör för Aneby och det lokala näringslivet. Han visar genom en rad aktiviteter ett stort engagemang för samhällets utveckling.
Under den rådande coronapandemin har han tagit ett stort ansvar att som föreningsledare organisera Aneby SKs arbete med att varannan vecka distribuera matkassar till dryga 50-talet Anebybor som befinner sig i riskgruppen. Företaget är också en stor samarbetspartner till flera föreningar, inte minst i fotbollsklubbarnas pågående arbete med en inomhushall.”

Theres Eklund, Gröna Lund, fick äran att ta emot priset för Årets Nytänkare 2020

Theres Eklund på Gröna Lund i Vireda tog glatt emot priset som Årets Nytänkare i Aneby 2020. Till vänster på bilden syns även Ida Fredman, affärsutvecklare i Aneby kommun.

Tillväxtstiftelsen tillsammans med Science Park delade ut priset Årets Nytänkare i Aneby. Den lyckliga mottagaren är Theres Eklund som driver butik och café Gröna Lund i Vireda.

Theres har drivit eget som massör under 18 års tid, men när en kroppslig åkomma satte stopp för dåvarande verksamhet blev hon tvungen att tänka om. Från att ha knådat knutor övergick hon så småningom till att bland annat knåda bulldeg istället – vilket hon gör med bravur.

Motiveringen:
Genom att tänka annorlunda och nytt trots motgångar och hinder, tar årets nytänkare i Aneby kommun sitt företagande vidare och blir förebild för andra.
Detta genom att visa att ingenting är omöjligt när du brinner för det du gör.

Stort grattis önskar AnebyNytt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait