N!CO

Bakom artistnamnet N!CO döljer sig Nicolina Hamstein. Nicolina är uppvuxen i Aneby men bor numera i Åsa i Kungsbacka kommun där hon studerar på singer/songwriter-linjen på Löftadalens folkhögskola.

– Min pappa köpte en gitarr till mig när jag var i sjuårsåldern. I den åldern började jag även spela fiol på musikskolan i Aneby. När jag sedan gick vidare till högstadiet började jag även att ta lektioner i gitarr, min gitarrlärare hette Jalle, han var bäst! Han upptäckte att jag skrev låtar och peppade mig att göra det, berättar Nicolina och fortsätter, även min musiklärare Mia Jönsson har varit en stor del till att jag fick utlopp för mitt musikintresse. Mia märkte att jag tyckte om och sjunga så jag fick alltid sjunga på skolavslutningar och kabaréer vi hade på högstadiet.

Mestadels skriver och framför Nicolina indie och pop-låtar, men med sin vän Simon Johansson, som går under artistnamnet Naked U, startade de två ett projekt där de skapar beatsbaserad dansant musik.
– Jag ville inte släppa låtarna under mitt egna namn eftersom det är något helt annat än den musik jag mest håller på med, så därför skapade jag artistprofilen N!CO. Under det namnet har jag en frizon där jag kan skapa och släppa vilken musik som helst, säger Nicolina.

Nicolina Hamstein och Simon Johansson skapar musik tillsammans under artistnamnen N!CO och Naked U

Låten Fly Up In Space finns med på AnebyNytts spelista på Spotify och är den andra låten som N!CO tillsammans med Naked U släpper.
– Det är nice och kul, Simon och jag älskar att jobba tillsammans i studion. Jag kan faktiskt avslöja redan nu att en tredje singel och en hel EP är på gång, avslutar Nicolina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait