SUSANN SPARR – Körledaren från Aneby

Text: Tobias Marbenius
Foto: Christian Andersson, Susann Sparr

Susann Sparr, uppvuxen i Aneby och ledare för kören On Track.

Susann levde sitt första levnadsår i grannkommunen Eksjö, efter det gick flytten till Aneby. I Aneby har hon sedan tillsammans med sina föräldrar, bror och syster vuxit upp.

”Det är ett kärt minne” – Susann Sparr

Så länge Susann kan minnas har hon alltid tyckt om att sjunga och uppträda, hon berättar:
– Jag minns att jag tvingade min familj och släkt att titta på mina shower då jag uppträdde som Carola i mitten på 80-talet, berättar Susann med ett leende – och fortsätter, på fritids i mellanstadiet ordnades det en show där vi fick uppträda. Min fröken Kerstin Wilnerzon spelade gitarr och jag sjöng Lill Lindfors gamla dänga Musik ska byggas utav glädje – det är ett kärt minne.
Under högstadie- och gymnasietiden var jag med och sjöng i Aneby ungdomskör.

Efter studenten utbildade sig Susann till socialpedagog på Örebro Universitet och arbetar nu med barn och familjer i socialtjänstens öppenvård.

– Nu har jag bosatt mig på andra sidan Vättern, närmare bestämt i Habo. Där bor jag med min man Roger och döttrarna Wilda, Irma och Noomi, berättar Susann.

”Det är alltid roligt, oftast stöter man på någon man känner” – Susann Sparr

Jag har min brorsa och några släktingar kvar i Aneby, så det händer att vi beger oss mot Aneby för att hälsa på. Det är alltid roligt, oftast stöter man på någon man känner.

Kören On Track som grundades och leds av den tidigare Anebybon Susann Sparr

AnebyNytt ställer frågan hur kören startade?
– När jag var relativt ny i Habo blev jag tillfrågad om jag ville sjunga på en kommande gudstjänst. Det nappade jag på men jag var sugen på att sjunga med några fler och frågade därför några jag hade blivit bekanta med samt några jag inte alls kände. Vi blev ett gäng och det blev år 2013 upptakten till kören On Track.

On Track som mestadels framför en modern slags gospel har 20 medlemmar. Kören har förlagt sina övningar i Habo men medlemmarna kommer även från andra håll, exempelvis Jönköping och Falköping

On Track har under det senaste halvåret släppt fyra låtar, den senaste i april 2020.

Framöver hade On Track en hel del inbokade spelningar, men tyvärr pga rådande situation har dessa skjutits fram eller ställts in. Förhoppningsvis kan vi ge en konsert på Öland i sommar, säger Susann.

En bild från en konsert när kören On Track under ledning Susann Sparr uppträder.

Utanför kören sjunger jag ibland på bröllop och dop, det är berikande med omväxling.

Susann avslutar med att berätta att i sommar, den 28 juni, styr hon och en kompis mot Aneby – vi ska ha hand om Musik i Sommarkväll i Marbäcks Kyrka, det ser vi fram emot – varmt välkomna!

Läs mer och lyssna på ON TRACK här…

AnebyNytt.se tackar Susann för att vi fick ställa några frågor och ser fram emot att få lyssna på henne i Marbäcks kyrka den 25 juni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait