ON TRACK

Text: Tobias Marbenius
Foto: Christian Andersson

On Track är en kör som har hjärtat i Habo, men medlemmarna kommer även bland annat från Jönköping och Falköping.
Körens grundare och ledare är den tidigare Anebybon Susann Sparr.

Susann är uppvuxen tillsammans med sin familj i Aneby.
Tidigt i livet showade hon till tonerna av Carola för familj och släkt.

Ett kärt minne som Susann nämner är från fritids i mellanstadiet i Aneby när hon sjöng Lill Lindfors gamla dänga Musik ska byggas utav glädje ackompanjerad av läraren Kerstin Wilnerzon på gitarr.
Under högstadie- och gymnasietiden var hon en av medlemmarna i den flitigt turnerande Aneby ungdomskör.

I Habo där hon numera bor drog hon lite av en slump år 2013 igång kören On Track. Medlemsantalet i kören är 20 stycken inklusive kompmusiker. Genren är mestadels modern gospel.

On Track har under det senaste halvåret släppt fyra låtar, den senaste nu i april 2020. På AnebyNytt.se spellista på Spotify finns låten September som ursprungligen släpptes 1978 av Earth, Wind & Fire.
– När jag hörde Kirk Franklins arrangemang av klassiska September blev jag helt såld och kände att vi bara måste sjunga den i kören. Idén att spela in den handlade mest om att det är kul att ha något vi gjort dokumenterat. Att man sedan kan lägga ut det på exempelvis Spotify är mest en bonus men det är ju förstås kul om några vill lyssna, berättar Susann.  

Med kören har vi tillsammans så många härliga minnen, men kanske att sommarkonserter utomhus på bl a Öland och Café 93 i Jönköping har varit bland det mysigaste.

Läs ett längre reportage om Susann Sparr här…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait