OLIVIA WESSMAN – Artist med rötter i Aneby

Text: Tobias Marbenius
Foto: Amanda Mattsson

Olivia Wessman är artist och låtskrivare. Hon har sjungit sig igenom uppväxten i Rogberga utanför Jönköping, och efter det ett par år i Stockholm.
Just nu studerar Olivia Songwriting for an international market vid Musikmakarna i Örnsköldsvik. Helst skriver hon svensk pop och musiken är inspirerad av artister som Veronica Maggio och Laleh.

Olivia har inte själv bott i Aneby, men Olivias pappa Robert Wessman som numera är Rogbergabo är född och uppvuxen i Aneby.

”I Aneby har jag smakat farfars honung och haft underbara samtal med min kloke farmor”

När jag jag frågar om relationen till Aneby så berättar hon att farmor Ingegerd och farfar Lasse bor i Aneby och där har jag rensat blomland, smakat farfars honung, kört av vägen och haft ändlösa, underbara samtal med min kloke farmor. Så vackra Aneby kommer alltid vara en viktig plats för mig.

Vi hamnade i otakt helt enkelt

På AnebyNytts spellista finns låten Fyrtaksvals.
Fyrtaktsvals skrev jag när jag gick igenom en tuff period och metaforen ”att dansa fyrtakt i valsen” handlar om en relation som inte funkade. Vi hamnade i otakt helt enkelt, berättar Olivia och fortsätter sedan – men det roliga med låten är att den har tagit mig så långt musikaliskt. Till exempel så började jag spelas på radio, låten var med i tävlingen P4 nästa och Fyrtaktsvals var också med i ansökan till låtskrivarskolan jag går nu.

AnebyNytt tackar Olivia för att vi fick veta med om dig och önskar dig lycka till med ditt musicerande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait