TRINITY

Foto: Pressbild Trinity

Trinity bildades 1988 i Anneberg av Fredrik Björk, Jörgen Björk, Patrik Mörn & Pierre Fogelström och Christian Lilijegren, den sistnämnde sångaren som numera är sångare i Narnia byttes senare ut till Anebysonen Peter ”Pitte” Åsberg (född Andersson).

Låten ”Soldiers Of Freedom” som var med på bandets första demo låg med på Radio Jönköpings ”Länstoppenlista” i 27 veckor. Vilket var det längsta någon artist lyckats med.

Efter sångarbytet fortsatte bandet att göra flertalet bejublade spelningar samt bandets andra demo som släpptes våren 1989. En höjdpunkt 1989 var bandets första Pop i sommarnatt i Nässjö. Över 1200 personer i publiken och det var första gången i Pop i sommarnatts historia som publiken stod framför scen och ”röjde”. 

Nästa demo spelades in 1990 och innehåller låten End Of The Tunnel som finns med på AnebyNytts spelista. Trinity fortsatte göra spelningar, bl. a en Norrlandsturné sommaren -92. Samma år bestämde sig dock Fredrik för att flytta till Los Angeles och gå musikskolan MI (Musicians Institute). Medlemmarna i bandet var överens om att gå skilda vägar med tanke på att Fredrik var den musikaliska motorn i bandet. Det beslutades att sista spelningen skulle ske på Pop i sommarnatt 22 augusti 1992. Trinity slutade med flaggan i topp. Det tio år gamla publikrekordet rök all världens väg. 1400 sökte sig till Folkets Park i Nässjö, ett rekord som står sig än idag. Bandet gjorde också en av karriärens bästa spelningar men sen var det slut.

Trinity återförenades och gjorde ännu en bejublad konsert på Eksjö Stadsfest i augusti 2016.

Rocka loss till TRINITY på AnebyNytts Spotifylista

Rocka loss till TRINITY på AnebyNytts Spotifylista
Spana in TRINITY på Facebook
Trinity, Eksjö stadsfest 2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait