Pelle Svanslös fick en svans i nyårspresent när sommarjobbare i Aneby spelade teater

Text & foto: Tobias Marbenius.

I fredags hölls två teaterföreställningar i Aneby Konserthus. Det var sommarjobbande ungdomar som visade sin teaterförmåga på bästa sätt i föreställningen om Pelle Svanslös.

Bill & Bull med den elaka katten Måns i mitten.

Tidigare under veckan hade teatergruppen gjort bejublade föreställning för förskolor runt om i kommunen, och under fredagen gavs två föreställningar för allmänheten och samhällets förskolor i Anebys konserthus.

Vid fredagens första föreställningen som gick av stapeln klockan 10, var konserthuset fullsatt. Vid den andra föreställningen klockan 12, som AnebyNytt besökte, var det något glesare mellan publiken i bänkraderna.

Cissi Liljeblad från Studieförbundet vuxenskolan hälsade välkommen och informerade om att det var Studieförbundet tillsammans med Aneby kommun som arrangerade sommarteatern och att stöd även har kommit från Anebys Rotaryklubb, vilket de var tacksamma och glada för.

Gullan, Pelle, Maja Gräddnos och berättaren / sångaren Oliver.

– Oliver Bodin är berättare, Alunia Tedros spelar rollen som Maja Gräddnos, Olivia Sundström är Gullan, Selma Palmér spelar Pelle, Albin Andersson är den elaka katten Måns, Bill & Bull spelas av Erik Bodin och Tyra Thuresson, berättar Hedda Johansson Jönsson som har haft som uppgift att leda, coacha och peppa skådespelarna.

Bill spelades av Erik Bodin, Bull av Tyra Thuresson och Måns av Albin Andersson.

Hedda tar över micken efter Cissis välkomnande och informerar om att föreställningen utspelar sig under jul och nyår.
– Sätt er till rätta, för nu drar teatern om Pelle Svanslös igång, berättar Hedda och möts av en kraftig applåd.

Under föreställningen bjöds det på inslag av både prat och sång.

Berättaren Oliver informerade om hur Pelle Svanslös blev av med sin svans.
– När Pelle var liten och bodde på landet så bet en råtta av svansen. I Åsgränd, där Pelle numera bor, bor det nästan bara snälla katter förutom Måns, den elakaste katten i stan…

Katten Måns retas med katten Pelle för att han inte har någon svans.
”Tomten” kom på besök…

Vid ett stort nyårsfirande i Åsgränd anlände katten Måns, förklädd till tomte, in på scenen och delade ut nyårspresenter. Maja Gräddnos fick grädde i sitt paket och Pelle överraskades och förvånades av en lössvans i sitt paket, vilket inte alls uppskattades.

Pelle fick en lössvans i sitt paket, vilket inte uppskattades.

Katten Måns avslöjades bakom tomteutklädandet.

Föreställningen slutade med att alla var glada.

In på scen kom nu Gullan i tomteskrud och uppgav sig vara den riktiga tomten, denna tomte uppmanade till att vara snälla mot varandra, oavsett hur man ser ut – vilket fick Måns att tänka till och be om ursäkt.

De sju skådespelarna som stod på scenen gav sitt yttersta och levererade en väl sevärd föreställning för både stora och små.

Skådespelarna och de arbetande bakom och framför kulisserna tackades av Cissi Liljeblad.
Hedda Johansson Jönsson tackades för sitt arbete som handledare.

Avslutningsvis tackade och delade Cissi ut blomster till skådespelarna och handledaren Hedda.
Ett extra tack fick Maraz Kerem Memo som skött ljudet och berättaren Oliver Bodin som ställt upp helt ideellt. Applåderna blev med all rätt långvariga.

Dagen till ära fyllde Oliver Bodin år, vilket uppmärksammades med livfull dans av Hedda i kombination med gemensam gratulationssång.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait