Stalpets Café presenterar årets artister och event

Text & foto: Tobias Marbenius.

Marina Janehed, ägare av Stalpets Café, presenterar årets artister och event. Först ut är nu på söndag på Fallets dag då det utlovas gott fika, musikunderhållning och ordentligt fart i fallet.

Sedvanligt har caféet haft öppet sedan 1 maj, först under helgerna men sedan den 18 maj har man kunnat njuta av caféets läckra utbud alla dagar i veckan.

När AnebyNytt gästade caféet strax innan öppnandet kl 11 i tisdags hade ett resesällskap som anlänt i buss redan hunnit besöka och lämnat caféet och senare under dagen väntades ett nytt busslast. Efter att klockan slog 11 så gick det inte särskilt många minuter innan caféet var fullt med folk. Att Stalpets Café, med dess fina läge alldeles intill södra Sveriges högsta vattenfall, är populärt – går inte att ta miste på.

Stalpets café ligger vacker beläget alldeles intill södra Sveriges högsta vattenfall.

– Nu på söndag den 16 juni har vi Fallets dag, då gästas vi av Ehrling Lundberg, berättar Marina.

Musikern Ehrling Lundberg är hemmahörande i Malmbäck och är bland annat känd för sin tolkning av Elvis Presley.

Den 26 juni kör caféet igång med den populära onsdagsunderhållningen. Först ut är Dragspelsgodiz. Onsdagen efter, den 3 juli, står trubaduren Anders Axelsson för programmet. Anders tillsammans med Bergskvartetten (31/7) är nya artister hos caféet. Annars har Marina under de tio onsdagarna bokat in artister som någon gång tidigare underhållit gästerna på caféet, exempelvis Lindbergarna (24/7), Rough Stuff (21/8) och The Shandies (28/8). Fler datum och artister finns i AnebyNytts evenemangskalender.

Utöver onsdagsunderhållningen blir det vid två tillfällen även söndagsunderhållning, dragspelaren Peter Johansson (28/7) och Vårat Gäng (11/8).

Barnspecial hålls den 17 augusti, då blir det sång och rörelser med Anna Liljerud. Tillsammans med Christina Hultman kan barnen testa på att tova små bollar. Det finns även hoppborg, fiskdamm, tipspromenad och så kommer det en överraskning från GB.

Minigolfbanan som ligger i anslutning till caféet är just nu under renovering.

– Tanken var att inviga de nyrenoverade banorna den 16 juni, men tyvärr har vi fått skjuta fram premiären. De nya mattorna har precis anlänt, men de är inte lagda ännu, berättar Marina, som informerar vidare att datum för invigningen kommer så småningom.

Besöker man Stalpets Café kan man även passa på att gästa hantverksboden, där finns lokala konstnärer och skapare som visar upp och försäljer sina alster.

Under sommaren kan man även ta del av fotoutställning och en konstutställning.

Marina Janehed, sedan 19 år tillbaka ägare av Stalpets café.

I caféet finns det som tidigare år ett utbud av diverse smörgåsar, våfflor, sallader, pajer och andra godsaker som glass och hembakat som slinker ner bra till kaffet. Ibland dyker det upp någon special för dagen. Denna dag till ära bjuds det, utöver det traditionella sortimentet, på hallon och blåbärspaj.

– Räkmackan är en av våra populäraste, berättar hon.

Själv blev jag under mitt besök serverad en rykande färsk våffla som serverades med sylt och grädde, den slank ner utan problem så fler lär det bli…

2024 är det 19:e året Marina Janhed driver det populära caféet, så nästa år väntas det 20-årsjubileum. Vid frågan om hur hon då tänkt fira, blir hon lite mer hemlighetsfull, men firas ska det.

Hela programmet och mer information om Stalpets café finns här…


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait