Skolgårdsfesten i Vireda blev en stor folkfest

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

Förra veckan var Vireda centrum ett myllrande folkhav, där bilar ställdes överallt och där föräldrar och skolbarn fyllde skolgården.

Den årliga ”Skolgårdsfesten” är en efterlängtad tradition som i år ägde rum i ljuvligt försommarväder. ”Är vi så populära” undrade medlemmar ur Wireda hembygdsförening, som samtidigt hade inbjudit till visning av Vireda kyrka. ”Troligen är det våran guide Ingegärd, som lockar så många?”

Rektor Maria Stejdahl fanns med på festligheterna.

Rektor Maria Stejdahl hade inbjudit AnebyNytt att ta del av denna fest med många olika inslag.
Det var skolans ”Brukarråd” som arrangerade festen tillsammans med Vireda skola.

Skolgården är ännu ganska stor (blir mindre när bygget av ny skola startar), men det fanns inte många tomma ytor denna försommardag, där skuggan var eftersökt.

Skolgården fylldes med folk.

Ponnyridning runt fotbollsplanen var ett populärt inslag, som skapade en lång kö. En större och en mindre ponny leddes runt av ägarna. Naturligtvis användes hjälm som skydd.

Även fiskdammen i ett hörn av skolan lockade många av de yngre barnen och deras föräldrar.

Vid loppisen kunde exempelvis böcker fyndas.
  • Efter långväggen hade flera bord satts upp, för att rymma ett stort loppis. Där fanns föremål i tre olika prisklasser. Skolbarnen hade varit med att bestämma att inkomsterna från loppisförsäljningen skulle gå till AjaBajaCancer, en ideell förening som hjälper till att underlätta vardagen för barn som drabbats av cancer.
  • Den som ville kunde gå en tipspromenad med lagom svåra frågor.
  • Många av ungdomarna höll till på fotbollsplanen och sköt mot målen – utan att skrämma hästarna.
  • Lotteriförsäljning och godisbord lockade många. Det gjorde även försäljningen av korv och bröd. Behållningen går till finansiering av skolresor.
  • De olika familjerna hade tagit med sig en rejäl filt och en korg med lämpligt tilltugg. Det blev många ringar på skolans gräs och grus.

Ännu pågår skolan några veckor innan sommarlovet väntar.

Flera hade picknick på skolgården.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait