Föreningsträff med viktig information och stort deltagande

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

Vårens föreningsträff i Furulidskolan samlade nästan 70 deltagare. Den 2 maj var det dags för Anebys föreningsfolk att träffas till gemenskap och mottagande av information.

Nästan 70 personer var närvarande vid föreningsträffen.

Kommunens Kultur- och fritidschef Gunilla Crona hälsade välkommen och uttryckte sin glädje över att på nytt få träffas till överläggning i viktiga frågor för kommunens föreningsliv.

Crona noterade att i Aneby kommun finns 74 föreningar, som får kommunalt stöd till sin verksamhet.

Kommunens nya näringslivsansvarig (Ola Gustafsson går snart i pension) Carina Nohrs presenterade sig och hoppades på samverkan mellan näringsliv och föreningar inom kommunen. Hon skyndade sedan vidare till Medborgarmöte i Marbäck.

Aneby kommuns kultur- och fritidschef Gunilla Crona och näringslivsansvarig Carina Nohrs.

Fritidschefen informerade sedan tillsammans med fritidsledaren Christoffer Gustafsson om den blivande Fritidsgården. Den kommer att få namnet ”Källan” och kommer att öppnas om någon månad. ”Vi vill att alla åldrar skall känna sig välkomna. Till en början blir det öppet en kväll i veckan. Vi kommer att ha öppet under torsdagar och räknar med att utöka antalet dagar längre fram.”

Enligt fritidsledaren har det varit viktigt att lyssna till ungdomarnas önskemål, både när det gäller utformning och innehåll. ”Vi hoppas på samverkan med kommunens föreningar och är tacksamma för sponsring från flera företag i kommunen.

Kommunens föreningsstöd innehåller en del nyheter. Kommunikatör Amanda Pettersson presenterade den nya ansökningsblanketten på en väggskärm. Där visades tre viktiga punkter i den ansökan som skall inkomma senast 31 oktober:

  1. Ett medvetet arbete med inriktning mot barn & unga.
  2. Aktiviteter som gynnar invånarna i Aneby kommun.
  3. Ett tydligt värdegrundsarbete som gynnar jämställdhet och frihet från rasism.

Föreningarna skall även lämna sina stadgar tillsammans med ansökan. ”Kom ihåg att det är obligatoriskt med organisationsnummer, för att få del av bidraget.”

AnebyNytts evenemangskalender kom på tal.

Det är önskvärt att ta fram en ”evenemangskalender” i stället för att undvika krockar.

Någon nämnde att ”Anebynytt” har en sådan uppdaterad kalender. ”Kanske kan kommunen samverka med AnebyNytt?”

Anmälan om att evenemang skall lämnas till kommunens hemsida senast fem dagar innan programmet.

Gunilla Crona vädjade till föreningarna att inbjuda henne till en träff. ”Jag har redan varit hos hälften, men väntar på fler inbjudningar.”


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait