2024-01-04, Tre drabbade när taxibuss körde av vägen mellan Aneby och Sunhultsbrunn

Text & foto: Tobias Marbenius.

Vid 13-tiden larmades Räddningstjänsten i Aneby och ambulans till en singelolycka med en taxibuss på riksväg 32, mellan Aneby och Sunhultsbrunn.

Markus Levin, första insatsperson och styrkeledare på Räddningstjänsten i Aneby gör en första bedömning på platsen.

Vid tiden för olyckan var riksvägen väldigt hal, vilket kan varit en bidragande orsak till att olyckan inträffade. Bussen var på väg i södergående riktning när föraren tappade kontrollen över sitt fordon och hamnade i diket.

Bussen stod i en slänt och riskerade att välta.

– Tre personer var drabbade, chauffören och två passagerare. Passagerarna fick hjälp av oss att ta sig ut, men innan dess var vi tvungna att säkra upp bussen då den riskerade att välta, berättar Markus Levin, första insatsperson och styrkeledare på Räddningstjänsten i Aneby.

– Det var riktig svarthalka, väldigt halt. Under räddningsarbetet fick vi stänga av vägen förbi olycksplatsen, berättar Levin.

Bussen fick säkras upp under tiden passagerarna i bussen fick hjälp att ta sig ut,

– De drabbade hade inte fysiskt kommit till skada. Efter att vi hjälpt passagerarna ut, kunde de fortsätta färden i en annan buss, berättar Levin.

Räddningstjänst och ambulans anlände till platsen.

När räddningstjänsten vid 16-tiden åter var på väg till stationen hade ytterligare en avåkning skett i närheten, men inga personskador och de drabbade där inväntade bärgare. Vid Skullaryd och vid Tranås på samma väg inträffade även där olyckor under samma tidsspann.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait